Spotify creëert perfecte playlist voor tijdens de bevalling

Playlist wetenschappelijk ontwikkeld om vrouwen tijdens de bevalling te ondersteunen

vanaf de eerste weeën tot het moment dat ze hun kind voor het eerst in de armen sluiten.
Playlist bevat tracks van John Legend, P!nk, Regina Spektor, D’Angelo, John Lennon en meer
De bekende gynaecoloog uit New York, Dr. Jacques Moritz, deelt tips voor vrouwen die hun eigen playlist willen samenstellen

Vandaag de dag geniet iedereen van muziek waar en wanneer ze maar willen – dus ook in de verloskamer. Playlists nbwk17voor tijdens de bevalling zijn steeds vaker een belangrijk onderdeel van het geboorteplan van vele aanstaande ouders. Zo zijn er meer dan 90.000 playlists speciaal voor de bevalling aangemaakt door Spotify-gebruikers. De bekende gynaecoloog uit New York, Dr. Jacques Moritz, heeft gevonden dat 70 procent van zijn patiënten speciale playlists voor de bevalling aanmaken.
 
Spotify is een samenwerking aangegaan met Dr. Moritz om de ideale Bevalling Playlist te creëren die wetenschappelijk ontwikkeld is om vrouwen te ondersteunen tijdens de bevalling. De playlist weerspiegelt het geboorteproces, door te starten met nummers die langzaam en rustig zijn, om vervolgens over te gaan op nummers met een sterkere beat als het tijd is om te persen. De playlist sluit af met ‘Unaccompanied Cello Suite #1’ van Bach, in de uitvoering van de legendarische Yo-Yo Ma, voor het moment dat de vrouw haar kind voor het eerst in de armen sluit.

 
Dr. Moritz: “Muziek heeft een sterke invloed op het limbisch systeem van ons zenuwstelstel, dat onze herinneringen, emoties en gevoelens van angst en pijn reguleert. Het is daarom logisch dat vrouwen muziek inzetten tijdens de bevalling als een bron van geruststelling en kracht. Daarnaast kunnen ziekenhuizen, met name verloskamers, luidruchtige en verontrustende plekken zijn. Een goede playlist kan helpen om vrouwen af te leiden van deze geluiden en om angst en pijn beter te kunnen controleren. Dit leidt allemaal tot een fijnere bevalling.”

 
Voor mensen die naast de playlist van Dr. Moritz hun eigen playlist willen samenstellen, heeft Dr. Moritz nog een aantal tips:
 
Geruststellend en bekend: Muziek die afgespeeld wordt tijdens een bevalling moet geruststellend en bekend zijn (niet te verwarren met relaxend) om de aanstaande moeder op haar gemak te stellen. De verloskamer is geen plek om te experimenteren met een nieuwe muzikant of muziekgenre, maar is juist een plek om te luisteren naar bekende en favoriete nummers. Dr. Moritz raadt vrouwen vooral aan om hun favoriete nummers uit hun tienerjaren te selecteren, omdat we deze periode vaak als prettig herinneren.

Sterke instrumentale muziek: Nummers voor tijdens de bevalling kunnen het beste sterke instrumentale onderdelen hebben, omdat de hersenen dit intuïtief beter verwerken. Muziek met zang kunnen daarentegen voor afleiding zorgen. Als je liever muziek luistert met zang, dan kun je beter nummers kiezen die gezongen zijn in een vreemde taal, deze hebben hetzelfde effect als instrumentale nummers.

Lengte en afwisseling: De duur van een bevalling verschilt natuurlijk per persoon. Daarom kunnen aanstaande moeders beter een lange playlist aanmaken met een breed scala aan artiesten. Dr. Moritz raadt aan om een playlist van minimaal vijf uur aan te maken. Een ideale lengte is volgens hem tien uur.

Mooi: Tot slot moeten nummers voor de bevalling playlist mooie nummers zijn, en moeten een vrouw mooi laten voelen. Het moment van de geboorte is een emotioneel en memorabel moment, en daarom moet de muziek die je aan dat moment doet denken het gevoel van schoonheid en emotie weerspiegelen. Onderzoek heeft aangetoond dat de foetus muziek herkent dat het in de baarmoeder gehoord heeft, dus zorg ervoor dat die herinneringen ook mooi zijn.
 
Bevalling Playlist van Dr. Moritz
Pearl Jam – Just Breathe
James Bay – Let It Go
Regina Spektor – Don’t Leave Me
Sigur Rós – Festival
Death Cab for Cutie – Transatlanticism
The Lumineers – Ho Hey
Norah Jones – Sunrise
Craft Spells – After the Moment
Xavier Rudd – Follow the Sun
Lucinda Williams – Fruits of My Labor
John Lennon – Beautiful Boy (Darling Boy)
Colbie Caillat – Capri
D’Angelo – Really Love
Milton Nascimento – Nos Bailes Da Vida
Coldplay – Don’t Panic
Fleet Foxes – Your Protector
Yeah Yeah Yeahs – Maps
Kygo Maty Noyes – Stay
P!nk – Try
Muse – Starlight
John Legend – All of Me – Tiesto’s Birthday Remix
David Bowie, Queen – Under Pressure
U2 – With or Without You
Wilco – Impossible Germany
Arcade Fire – Wake Up
R.E.M. – Nightswimming
Patty Griffin – Heavenly Day
Iron & Wine – Naked As We Came
Beyoncé – Blue
Johann Sebastian Bach, Yo-Yo Ma – Unaccompanied Cello Suite No. 1
 

Deel dit bericht