BabyBeGood, een mintgroene leefstijl

BabyBeGood1Anna Schoemakers (op de foto met dochter Saimi) en Tamara Peers zijn twee vriendinnen van de basisschool en moeders van respectievelijk 3 en 2 kinderen en oprichters van het mintgroene platform BabyBeGood.

Voor Baby’tjes bloggen zij over alles wat zij tegenkomen als ouders met kinderen op het gebied van het kiezen voor een mintgroene leefstijl. Anna heeft een baby van 4 maanden en bespreekt met Tamara de ontdekkingen en de dilemma’s bij het kiezen van een mintgroene leefstijl.

 

Ze weigert de fles!

geschreven door Anna

Saimi is vier maanden. Ze glimlacht, ze schaterlacht zelfs en ze zegt van alles in haar eigen babytaal. Zo vertedert ze mij en mensen om haar heen, dat is haar manier om contact te maken. Op haar nieuwe plekje op het kinderdagverblijf heeft ze dat ook gedaan. De leidsters vinden haar ontzettend schattig, lief, sociaal, wijs. Mooi en indringend hoe ze met grote blauwe ogen iedereen aankijkt en toe lacht. Dat is een goed begin, zou je zeggen. Die redt het wel bij de crèche.

Dat is het ook, alleen weigert deze kleine dame om de fles te drinken! Ook ik kolf net als Doutzen Kroes dagelijks borstvoeding– zie foto die op Instagram de tongen los heeft gemaakt – en dat gaat heel goed. De leidsters proberen met al hun ervaring en geduld de fles tot een feestje te maken, maar Saimi loopt rood aan en zet het op een krijsen. Weg met die fles! Uiteindelijk valt ze uitgeput in slaap. Zo ging het vandaag totdat ik haar ophaalde en de borst gaf.

Diep ademhalen. Morgen weer een dag, morgen weer proberen. Geduld, denk ik dan, ze zal het wel leren en dan veel plezier hebben van flesjes drinken bij de crèche, maar ook bij oma en niet te vergeten bij papa! Die wil zo graag gezellig en helemaal onafhankelijk van mama samen zijn met zijn dochter zijn op vrijdag, zijn dag thuis.

logoBabyBeGood

Saimi zit op kinderdagverblijf Buitenkans, een duurzame, kleinschalige kinderopvang in Amsterdam Noord. Ze zijn heel vaak buiten te vinden, bij de varkens, kippen of in de natuur, genietend van de jaargetijden en verschillende natuurelementen.

 

 

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

scroll to top