Babykleertjes

Heb je ook zoveel babykleren gekregen tijdens je kraamtijd? Sommige draagt je kindje nu al. Maar veel kleertjes zijn nog te groot. En een ander gedeelte vind je helemaal niet mooi! Hoe hebben ze nou zoiets kunnen kopen? En nu zit jij met een hele stapel babykleren die niet gebruikt wordt. Wat doe je ermee?

Toen mijn eerste kind werd geboren vond ik het prachtig al die cadeautjes. Er hing een hele waslijn in de kamer met een heleboel kleren. In eerste instantie vond ik alles mooi. En grote maten leek me juist heel handig. Want dan had je ook nog wat als je baby weer wat groter was. Echter, toen de kraamperiode voorbij was en de waslijn uit de kamer gehaald werd, zat ik ineens met een hele hoop gekregen kleertjes. Daarnaast had ik natuurlijk zelf ook een hele garderobe aangeschaft. Het duurde niet lang of de hele kast lag en hing propvol met kleding. Ik had geen overzicht meer. Gevolg was dat de helft niet gedragen werd en het een bende was in de kast.

 Vijf tips voor het organiseren van je baby garderobe:

  1. Leg alleen kleding in de kast wat je kindje nu past, en een maatje groter. Zo hou je overzicht en raakt je kast niet overvol.
  2. Doe grotere kleding in een mooie doos, of mand (liefst met deksel). Bewaar dit echter niet op zolder, of op een andere plek waar je ze zelden tegenkomt. De kans is groot dat je dan vergeet dat je ze hebt. Zet de doos op de kast of zet het gewoon in het slaapkamertje. Als het een decoratieve doos, of mand is, maakt dat helemaal niet uit en staat het juist gezellig.
  3. In de eerste paar maanden groeit je kind vrij hard. Voor je het weet groeien ze uit hun kleren en is er weer een nieuwe maat nodig. Om te voorkomen dat de kledingkast vol komt met te kleine kleren, kun je een mandje, of doos onderin de kledingkast  zetten. Telkens wanneer je merkt dat er iets te klein is, was je het en leg je het in de mand. Is de mand vol? Dan kan het op zolder voor een eventueel volgend kindje. Of je kunt het wegbrengen naar familie, vrienden, of kledingbank.
  4. Leg de kleren die je eigenlijk helemaal niet mooi vindt, niet in de kast. De kans is heel klein dat je ze ooit gebruikt. Geef ze meteen weg, of breng ze naar de kledingbank.
  5. Koop geen kleding wat nog maten te groot is, hoe verleidelijk soms ook. Misschien vind je het tegen de tijd dat het past, helemaal niet meer mooi. Of is die ene trui veel te warm in de zomer. Twee maten vooruit is groot genoeg.

Succes ermee en ik hoor graag wat jullie ervaringen zijn!

Ellie Norden is professional organizer. Meer informatie vind je op haar website. www.handenuitdemouwen.com

 

 

 

Share this post

1 Reply to “Babykleertjes”

  1. leuke tips, zeker handig!!

    Vooral tip 5 is waar, geen kleding kopen op de groei of wat dan ook! Eigenlijk is de meeste kleding nog wel goed te verkopen via marktplaats, zeker tijdens de groeispurten die je kinderen meemaken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

scroll to top