Behang in de babykamer

“Behang is te druk in de babykamer”; een fabeltje!
Als ouder-to-be of ouder van een baby, houd je je natuurlijk bezig met de babykamer.
Vaak krijgen wij de vraag of behang in de babykamer wel kan. Ouders zijn bang dat behang te druk is voor een baby. Maar dit is niet het geval. Behang hoeft namelijk helemaal niet druk te zijn en kan jouw kindje juist stimuleren! Sofieke van Perron 11 geeft je inzicht in de ontwikkeling van jouw baby in combinatie met behang op de muren.

Zicht van baby’s tot 16 weken
Baby’s tot 16 weken werken hard aan het verbeteren van hun zicht. Zij nemen vooral grote contrasten waar, waardoor zwart en wit

zwart witte grachtenpandjes

zwart witte grachtenpandjes

zeer geschikte kleuren zijn voor baby’s van deze leeftijd. Daarnaast is de muur in zwart-wit stijlvol en rustgevend voor jou als ouder om naar te kijken. Ook niet onbelangrijk.
Een voorbeeld van een zwart-wit behang voor de babykamer: grachtenpandjes!

Zicht en ontwikkeling  van baby’s ouder dan 16 weken
Baby’s ouder dan 16 weken, kunnen zich al redelijk goed concentreren. Baby’s gaan op deze leeftijd voorwerpen bestuderen en kleuren onderscheiden. Als je toch nog wat kleur in de kamer wil aanbrengen (in plaats van zwart-wit), kan je kiezen voor rustige pasteltinten in een leuk behang voor kinderen met een afbeelding. Zo zal jouw kleine blijven ontdekken en leren, zonder te veel impulsen te krijgen.

behangboom uil

behangboom uil

Daarnaast gaan baby’s na zestien weken gezichten herkennen. Ook van dieren, poppetjes o.i.d. op het behang! Zo mailde een klant ons: “Lars kijkt sinds kort  bewust naar de uiltjes in de behangboom en dan komt er een grote glimlach op zijn gezicht. Geweldig om te zien!”

Zicht en ontwikkeling van baby’s tussen de 36 en 40 weken
Als jouw kindje tussen de 36 en 40 weken oud is, gaat hij of zij de betekenis van woorden leren kennen. Vormen worden herkend en soms worden zelfs geluiden gekoppeld aan de vorm. Zo kunnen kindjes op deze leeftijd vaak al miauwen als ze een kat zien, of

Voorbeeld van posterbehang “bosdieren” in pasteltinten waar veel op te zien is

Voorbeeld van posterbehang “bosdieren” in pasteltinten waar veel op te zien is

knorren als een varken. Met een posterbehang waar veel op te zien is, stimuleer je jouw kindje om de betekenis van woorden te leren.

Zo zie je maar, behang in de babykamer kan zeker wel en stimuleert jouw kindje juist! Wil je meer informatie over ons behang voor jouw babykamer? Neem dan een kijkje op onze website met kinderbehang! Heb jij tips voor andere (toekomstige) ouders over de babykamer? Laat dan hieronder een berichtje achter.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

scroll to top