De zoektocht naar het perfecte geboortekaartje

We kennen het allemaal; je wil dat ene perfecte geboortekaartje hebben, maar je vindt nét niet het design wat je wil. Zelf ontwerpen is ook een optie, maar de meeste van ons zijn nou eenmaal niet zo bedreven in het gebruiken van de designprogramma’s. Gelukkig zijn er ontwerpers van geboortekaartjes die hun ontwerp aanbieden in alle soorten en maten. Ik zal in dit artikel de verschillende stijlen geboortekaartjes bespreken.

null

Klassiek

Sommige mensen zullen het ouderwets vinden, maar een klassiek geboortekaartje is mooi en stijlvol. Kies een wat statiger
lettertype zoals op het plaatje, dan komt de rest van je kaartje het best uit. Een lettertype met krullen is natuurlijk ook mooi voor
een meisje. Aan de binnenkant kan je een lief gedichtje plaatsen.

Hip en trendy
Je kan ook kiezen voor een kaartje met felle kleuren en moderne lettertypes. Hiermee kan je je kaartje zo stoer of meisjesachtig maken als je wil. Als je het helemáál goed wil doen kan je de kleuren van je kaartje afstemmen op die van de babykamer.

Grappig
Grappige geboortekaartjes doen het ook goed. Je kan jouw kleine wolk leuk introduceren met een grappige kaart. Kijk bijvoorbeeld naar dit Blij Bewijs, leuk toch?

null

Bekende stripfiguren
Je kunt er voor kiezen om een bekende kinderserie te gebruiken als ontwerp voor je geboortekaartje. Wil je bijvoorbeeld geboortekaartjes van Jip & Janneke, Woezel en Pip of Dikkie Dik, dan zijn er adressen die de rechten hiervoor hebben gekocht. Je mag namelijk niet zomaar die afbeeldingen gebruiken voor je kaartje. Die geboortekaartjes kan je bijvoorbeeld hier bestellen. Denk er wel goed over na of je dit wil; een kaartje met stripfiguren is natuurlijk niet tijdloos en niet heel origineel.

Zelf maken
Je kan natuurlijk ook er voor kiezen om zelf een kaart te maken. Zo vind je hier een handig filmpje over hoe je een pop-up kaart kan maken. Hier gaat natuurlijk heel veel tijd in zitten, maar je weet wel zeker dat je een origineel kaartje hebt.

Succes!
Ik hoop dat jullie hier wijzer door zijn geworden en jullie zoektocht wat makkelijker wordt. Veel plezier met het ontvangen van complimentjes over jullie geweldige geboortekaartjes!

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

scroll to top