Een beetje zwanger

Na 22 maanden werd mijn embryo ontdooid. De embryo ging van -195 graden Celsius naar lichaamstemperatuur. Het was een magisch moment toen onze embryo in beeld kwam. Gaat dit ons tweede wondertje worden? Het was geen 8 of 10 cellige embryo meer, er waren zoveel celdelingen geweest, dat het niet meer te tellen is. We keken mee op de echo hoe de fertiliteitsarts met een slangetje onze embryo ter grootte van een speldenprik op een mooi plekje in mijn baarmoeder bracht. Tussen 2 luchtbelletjes zagen we het stipje dat misschien een baby gaat worden, een klein lichtpuntje in de donkere baarmoeder. Het begin van een wonder.

De komende 2 weken ben ik een beetje zwanger. Er zit iets kleins in mijn buik. Het kan ook over 2 weken voorbij zijn, nu ga ik er even van genieten en over dromen.
Mocht deze embryo niet innestelen, dan heb ik nog 2 rietjes over met elk 2 embryo’s. Een rijkdom.
Ik heb alleen maar wat te winnen. Want mijn 1e wonder heeft al handen en voetjes gekregen, en kan zelfs al de trap oplopen hebben we deze week ervaren. We zijn al zo dankbaar met dit ene, unieke wondertje, dat als het niet zou lukken, dan heb ik er vrede mee. Maar omdat ik het geluk heb gevoeld 1x een zwangerschap te mogen voldragen, heb ik er alles voor over om het nog een keer mee te mogen maken.
Duimen jullie mee voor ons?
Ik duim ondertussen voor al die vrouwen die ook op hun wondertje aan het wachten zijn.

Share this post

7 Replies to “Een beetje zwanger”

 1. anja schreef:

  Wij duimen mee!

  Heel veel sterkte in de moeilijke wachttijden…

 2. Mama_Caroline schreef:

  Wauw, wat ontzettend bijzonder! Veel succes, ik duim voor jullie mee!

 3. paandach schreef:

  zo herkenbaar geniet er maar lekker van…
  hoop voor je me dat dit een 2e wondertje word…
  zelf hebben wij ook 3 wondertjes en 1 in het speciaal dat is ook nog eens een vechtertje hij is 13 weken tevroeg geboren……

  groetjes

 4. Anne Tel schreef:

  Dank jullie wel! een foto van mijn kleine buddha embryo staat op mijn website http://www.annetel.nl ik hou jullie op de hoogte.

 5. Maaike schreef:

  Ik kan me voorstellen dat het dromen al begonnen is, de eerste stap is weer gezet. Wat een spannende tijd de komende twee weken! Ik duim met jullie mee voor een nieuw wondertje!

 6. Angela schreef:

  ik duim ook mee!

  Wij hopen over een aantal maanden ook hetzelfde te kunnen gaan doen, hebben nog 2 cryo’s van onze laatste ICSI waar bij de 1e terugplaatsing een heel mooi meisje uit gekomen is, nu alweer 1 jaar oud. Wij hopen ook op nog zo’n mooi wonder.

  Heel veel succes!

 7. Anne Tel schreef:

  Allemaal bedankt voor het duimen. Het is helaas niet gelukt deze keer. Ik heb net een nieuwe blog hierover geschreven.

  En Angela, misschien lopen we straks gelijk. Dat zou leuk zijn. Jouw dochtertje is iets jonger dan Felicia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

scroll to top