Een ontspannen, kalme en liefdevolle bevalling.

Wie wil dat nou niet? Het is mogelijk met HypnoBirthing!

Toch geloven de meeste vrouwen niet dat het kan. We zijn opgegroeid met het idee dat bevallen een pijnlijke gebeurtenis is waar je nu eenmaal door heen moet. Door alle verhalen die we horen en de hysterische beelden die we op tv zien, zijn we gaan geloven dat dit normaal is. In reguliere zwangerschapscursussen leer je hoe je moet om gaan met de pijn. Al deze factoren zorgen ervoor dat we met bewuste of onbewuste angst en spanning de bevalling in gaan. Dit roept bij veel vrouwen gedachten op als; Kan ik de pijn wel aan? Is mijn lichaam wel sterk genoeg? Als ik maar niet in paniek schiet! Ik ben bang mezelf te verlies! Als er maar niet van alles met me gebeurt wat ik niet wil. Ik zie wel hoe het gaat, je moet er nu eenmaal doorheen. Voorbereiding heeft geen zin want je hebt er toch geen invloed op.

Maar dat hoeft niet. Het kan echt anders!
In de cursus HypnoBirthing leer je dat pijn en ongemakken geen deel uit hoeven maken van je bevalling. Je leert wat angst en spanning met je lichaam doen waardoor het pijn gaat doet. Hoe je er zelf voor kunt zorgen dat je angst los laat en ontspannen bent zodat je lichaam het perfect ontworpen geboorteproces kan volgen zoals de natuur bedoelt heeft. Door alle informatie en oefeningen krijg je vertrouwen in je jezelf, je lichaam en je baby.

Natuurlijke baringsinstincten aanspreken
Ik geef regelmatig voorlichting aan verloskundigen en één opmerking die dan meestal gemaakt wordt is: o wat mooi, maar er is eigenlijk niets nieuws aan. En dat is ook zo! Bevallen is een oer oud proces. We zijn alleen verleerd te vertrouwen op onze natuurlijke kracht en onze eigen intuïtie te volgen. HypnoBirthing geeft je, met een uitgekiend programma van informatie, diepe ontspanning, ademhaling en visualisatie, de kunst van het bevallen terug. Waardoor je in staat bent je natuurlijke baringsinstincten aan te spreken, te vertrouwen op je eigen bevalkracht en intuïtie en je kindje kalm en liefdevol ter wereld te brengen.

Focus op gedachten en beelden die bijdragen aan een mooie zachte geboorte
De naam HypnoBirthing roept nogal eens een verkeerd beeld op. De Hypno van HypnoBirthing staat voor zelfhypnose en dit is niets anders dan een diepe ontspanning die we vaak dagelijks mee maken. Bijvoorbeeld als we verzonken zijn in een goed boek, dagdromen of helemaal in een goede film zitten. In de cursus leer je jezelf bewust in ontspanning te brengen en deze te verdiepen op een manier waarbij je lichaam ontspant en je mind is gefocust. Iedereen kan dit leren en het is leuk om te doen. Je leert je te focussen op gedachten en beelden die bijdragen aan een mooie zachte geboorte waardoor je controle krijgt over je lichaam en je gedachten. Dit geeft je de mogelijkheid om je tijdens de geboorte volledig af te stemmen op je lichaam, het geboorteproces en je kindje zonder je te laten afleiden door je omgeving. Je neemt de regie in handen en je maakt  het hele proces bewust mee.

Je volgt de cursus samen met je partner waardoor jullie beide goed voorbereid zijn en ook tijdens de bevalling goed op elkaar zijn ingespeeld. Dit versterkt jullie band met elkaar en met jullie baby. Je partner leert hoe hij jou optimaal kan ondersteunen en hoe hij door goede communicatie met de zorgverlener kan zorgen dat de geboorte naar jullie wensen en ideeën verloopt.

Een bevalling loopt soms anders
Soms loopt een bevalling anders dan gepland maar ook dan kun je veel steun hebben aan je voorbereiding met HypnoBirthing. Doordat je zelf de regie houd kun achter de beslissingen staan die je neemt en soepeler om gaan met veranderingen.

Je creëert samen een geboorte ervaring waar je met plezier en trots op terug kunt kijken. Een mooie herinnering en een geweldige start voor je baby!

Door Yvonne Baars
Voor meer informatie kijk op feelintouch.nl of hypnobirthing.com

Share this post

1 Reply to “Een ontspannen, kalme en liefdevolle bevalling.”

  1. Marva schreef:

    Ik heb de hypnobirthingcursus gevolgd in Emmen.
    Vantevoren dacht ik dat de cursus zweverig zou zijn, maar dat was totaal niet zo. Het is echt een aanrader, je bereidt jezelf op deze manier goed voor (en je partner ook!)
    hypnose-oefeningen deden mij eigenlijk meer denken aan meditatie en angst voor de bevalling heb ik niet gehad (hooguit beetje zenuwen toen het echt zover was 🙂
    Kortom mij heeft het geholpen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

scroll to top