Paaseitjes met kerst en Decembersteun

Laatst ging ik opnieuw ‘Paaseitjes zoeken in het AMC’. Ik heb ze gevonden, een mooie stapel bij de AKO. Met de verkoper in de boekhandel spraken we over paaseitjes met de kerst. Het klinkt niet logisch, maar als je er verder over nadenkt…

Het verhaal bestaat dat zowel de verwekkingsdag als de sterfdag van Jezus op goede vrijdag samenviel, net voor Pasen. Precies 9 maanden na Pasen is het kerst en werd Jezus geboren. Zelf ben ik ook met kerst geboren, dus ben ik ooit als paaseitje begonnen. Zo is de cirkel weer rond. Paaseitjes smaken prima met de kerstkransjes, en mijn boek is ook te lezen als mooi kerstverhaal van deze tijd.

De afgelopen maand hebben we dus pepernoten gezocht in de VU en gevonden. Mijn mini-pepernootje zit in mijn buik, en ik blijf lekker broeden. Net voor kerstavond, op 24 dec in de middag, heb ik de echo en zien we of nieuw leven is begonnen. Zal het hartje kloppen?

Ik weet niet wat het is met al die feestdagen. Ik heb er zelf genoeg meegemaakt zonder enig zicht op een wondertje. Mijn laatste pil slikte ik met kerst in 2005, elk jaar met kerst het gevoel: dit jaar is het weer niet gelukt. Zoveel andere vrouwen werden om de beurt zwanger, mijn beurt werd overgeslagen. Volgend jaar met kerst wel een dikke buik? En weer ging het jaar vruchteloos voorbij en met het jaar groeide de vreselijke onzekerheid.

Ik heb geluk gehad. Zoveel mensen die ik ken, zijn in afwachting van dit geluk en ervaren juist nu in deze feestmaand met familie het gevoel van verdriet en eenzaamheid. Voor al deze mensen is er een mooi initiatief opgezet: December steun. Je kunt produkten doneren, mensen kopen dit in de webshop en van de opbrengst wordt het tijdschrift Uitgerekend Jij gesteund. Het tijdschrift voor mensen met vruchtbaarheidsproblemen. Mensen die een hart onder riem kunnen gebruiken, juist nu. Chapeau voor de initiatiefnemers van December Steun, Patricia en Jacoba. Zelf ga ik ook even shoppen in hun webshop.

Hoe dan ook, ik wens jullie alvast mooie en warme feestdagen toe, sterkte voor de mensen die het nodig hebben, en een vruchtbaar 2013 voor iedereen.

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

scroll to top