Serious Request in de strijd tegen babysterfte wereldwijd.

Van 18 tot 24 december staat Het Glazen Huis in Enschede met een vraag om aandacht voor babysterfte wereldwijd. Iedere 6 seconden sterft er ergens op de wereld een baby als gevolg van gebrek aan medische zorg en begeleiding tijdens de bevalling.

Stichting Baby hope in de strijd tegen babysterfte

In Nederland zet Stichting Baby Hope zich sinds 2003 in tegen de strijd tegen babysterfte. Zij doen dit door de overtollige medische materialen uit het kraampakket in te zamelen. Een kraampakket dat bijna alle zwangeren gratis verstrekt krijgen door hun zorgverzekeraar. Bij een (onverwachte) ziekenhuisbevalling wordt het pakket bijna helemaal niet gebruikt.

Geef ongebruikte kraamproducten een goede bestemming

Stichting Baby Hope probeert samen met de zorgverzekeraars, verloskundigen, kraambureaus, verloskundigen, consultatiebureaus, winkels en webshops de kersverse moeders er op te wijzen dat een ongebruikt kraampakket een hele mooie bestemming kan krijgen door het in te leveren bij 1 van de ruim 300 inzamelpunten verspreid door het hele land. Je kunt er echt een mensenleven mee redden!

Kijk op www.stichtingbabyhope.org voor een inzamelpunt bij jou in de buurt!

Stichting Baby Hope werkt samen met zo’n 15 projecten in 11 landen. De projecten zorgen zelf voor het vervoer van de kraammaterialen naar het land van bestemming. Daar komt het terecht in ziekenhuizen etc. waar men ook goed raad weet met deze kraammaterialen.

Op 21 december sluiten we aan bij Het Glazen Huis door een markt te organiseren in Enschede. De locatie is aan de Lipperkerkstraat op het terrein van de Freinetschool. Een markt die bedoeld is om geld op te halen voor Het Glazen Huis en om kraampakketten in te zamelen voor Stichting Baby Hope.

Kun je er niet bij zijn op 21 december maar wil je toch je bijdrage leveren?

Dat kan door een donatie op : http://www.kominactie.nl/hopevoorglazenhuis (dit wordt rechtstreeks bijgeschreven op de rekening van Serious Request)

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

scroll to top