Stephanie Lampe, onrust- & slaapdeskundige blogt voor babytjes.nl

Stephanie Lampe is Slaap- en onrustdeskundige, auteur en babyfluisteraar. Ze is een een mama met een missie, namelijk onnodige traantjes bij baby’s voorkomen. Dat doet ze onder meer via Stichting Onrustige Baby, de consulten die ze geeft, haar Droomritme en Droomfluister Methoden (stephanielampe.nl) en de trainingen die ze geeft op dit gebied. Ze is auteur van Mama! alles over je eerste jaar als moeder, Baby in een ritme, naar een regelmaat zonder huilen, Baby in een Droomritme, Baby Reflux of darmkrampjes? Dreumes in dromenland, Zo krijg je een Blije Baby en Baby Reflux & andere onruststokers. Ze is mama van drie dochters en een zoontje.

Share this post

12 Replies to “Stephanie Lampe, onrust- & slaapdeskundige blogt voor babytjes.nl”

 1. Ivo van Bennekom schreef:

  Goedemorgne,

  Onze zoon is 6 maanden oud. Heeft een periode prima doorgeslapen van 7-7 maar de laatste vier weken is het drama. Hij werd in het begin 1 keer wakker en was alleen stil te krijgen met een flesje( 90ml) maar nu wordt hij 2 keer wakker en het duurt ruim een uur voordat hij in slaapt valt, na veel huilen. We kunnen natuurlijk niet iedere keer een fles geven maar wat moeten we doen?
  Hij heeft overdag nooit echt veel geslapen, ’s morgens een klein uur max en ’s middags 1,5 uur max. Hij eet verder prima en is super actief

 2. kevin schreef:

  beste,
  wij hebben een baby van 5 maanden oud ,
  ze heeft al wel last gehad van reflux en darmkrampen , koemelkallergie maar het probleem waar we nu mee zitten , ze wilt niet inslapen tenzij ze op de arm ligt en wij ermee rondlopen zowel overdag als snachts . legge we ze gewoon neer in bedje kan ze blijven schreeuwen bibberen en krijsen tot ze geen lucht meer krijgt en verkleurd …. we kunnnen echter niet voor eeuwig met haar blijven rondwandelen baby word zwaarder en zwaarder en soms moeten we erg lang rondwandelen . we hebben al zeer veel sites en dokters geprobeerd en zijn reeds ten einderaad misschien weet jij iets? alvast bedankt

  mvg kevin&brenda ouders van miley

 3. Sabine de Koning schreef:

  Beste,
  Ik heb een dochter van 11 weken. Ze is 8 weken te vroeg geboren maar doet het super. De eerste paar weken sliep ze bijna iedere nacht 4 à 5 uur achter elkaar. De afgelopen weken slaapt ze vaak alleen haar ochtend slaapje in haar bed en de rest van de dag wilt ze het niet. Huilen huilen huilen. Wanneer we haar ’s avonds om 23:00 uur de laatste fles geven is ze lekker moe en lijkt het alsof ze lekker gaat slapen. Maar helaas. Na soms een tijdje wiegen valt ze in slaap en slaapt ze de nacht in haar eigen bed maar er zijn ook nachten dat ze dat echt niet wil. Haar laten huilen vinden we een beetje eng. Ze produceert zoveel slijm als ze zo hard huilt dat ze zich steeds verslikt. Wij weten niet meer wat we moeten doen om haar in ieder geval ’s nachts in haar eigen bed te krijgen en al de slaapjes overdag zou ook heel fijn zijn. Alvast bedankt.

  Groeten,

  Sabine

 4. niek schreef:

  hallo,

  ik zit in de plusklas en ik wil u graag wat vragen stellen!

  als u wilt reageren doe dat dan op mijn mail.

  wij doen namelijk een onderzoek naar slaap!

  1. leer je beter als je slaapt?
  2. en zo ja hoe komt dat dan ?

  ik heb de tijd tot 9 oktober dan moet ik mijn verslag inleveren!

  groetjes Niek

 5. Anouk schreef:

  Beste,
  Ik heb een dochter van 6,5 week oud. Ze is een.goede slaapster. Overdag meldt ze zich om de 3/4 uur. Aan het eind van de dag heeft ze een wakker moment en is ze wakker van 17-20 u. Ik ben op dat moment een soort clustervoeding aan het geven. Vanaf 20 u wil ze wel slapen en slaapt ze tot ongeveer 2.00 ’s nachts. Dit is natuurlijk prima,maar wij vroegen ons af of we die tijd kunnen verleggen…bv de laatste voeding om 23.00,zodat ze van 00.00-6.00 slaapt. Is dat mogelijk,of moeten we dit gewoon afwachten? Alvast bedankt!Met vriendelijke groet, Anouk .

 6. Carla schreef:

  Beste Nouk,

  Helaas kan Stephanie even niet op je bericht antwoorden. Hopelijk kan ze in jan/febr de draad weer oppakken.

 7. Ayse schreef:

  Hallo,

  Ik heb een zoon van 10 maanden die al vanaf geboorte slaapproblemen heeft. Tot 3 maanden had hij last van reflux en krampjes waardoor hij constant wakker werd. Nu zijn we 7 maanden verder, kraampjes zijn over en reflux is heel wat minder maar alsnog wil hij zowel overdag als snachts niet slapen. Ik heb geprobeerd er een regelmaat in te brengen door hem elke dag te laten douchen, voeden en in bed stoppen maar dat is helaas niet gelukt. Hij slaapt rond 22uur en word 4 a 5 keer wakker als we hem niet oppakken en bij ons in bed stoppen.

  Wat zou u mij aan kunnen raden?

  Alvast dank.

  Met vriendelijke groet,

  Ayse

 8. Cindy schreef:

  Beste Stephanie,

  Graag jouw advies wat het volgende betreft. Mijn dochter Senna is nu precies 27 weken oud en slaapt sinds twee weken niet langer dan 2 uur ’s nachts. Ze krijgt per dag 5 voedingen 7, 10, 13, 16 en 19/19:30 uur. Voor haar laatste voeding gaat zij standaard in bad. Dat zij 5 weken was heeft zij, op advies van toen de babyfysio ivm voorkeurshouding, slaaptraining gehad. Ik hield haar net zo lang vast totdat zij in slaap viel, maar nu is zij daar veel te sterk en veels te bewegelijk voor. Ze beweegt bijzonder veel in vergelijking met andere baby’s en haar spierkracht is enorm. Wat kan ik doen of juist niet doen om haar ’s nachts door te leren slapen? Overdag worden haar slaapjes ook steeds korter!

  Met vriendelijke groet,
  Cindy Christine

 9. redactie schreef:

  Helaas kan Stephanie even niet op je bericht antwoorden. Hopelijk kan ze in jan/febr de draad weer oppakken.

 10. stefanie schreef:

  Beste. Graag even jou advies. Felientje is 14 weken en de overdag slaapjes gebeuren altijd in hazenslaapje. Na een 50 tal minuten is ze terug wakker en moet ik haar helpen terug de slaap te vatten. Soms lukt dit andere keren niet. Je merkt dat ze nog moe is na zo een hazenslaapje. Hebben je tips ? Groetjes

 11. Familie S schreef:

  Ons zoontje is nu 6 maanden oud. Hij is te vroeg geboren en het inslapen blíjft een probleem. Zowel overdag ls de svond. Het wordt alleen maar erger. Hij schreeuwt de hele boel bij elkaar tot krijsen toe. Het wiegen lukt soms wel maar dan moet we rondjes door de slaapkamer lopen net zo lang tot dat hij slaapt. En dat kan soms wel een half uur duren of langer. Dan kijkt hij vaak rond terwijl hij wel moe is. Of hij huilt de hele boel bij elkaar. Zodra hij het bedje aanraakt dan begint hij. We doen dan met een timer 3 ,4 en 5 minuten. We gaan dan naar hem toe. Lampje aan liedje staat aan. Vertellen dat hij moet slapen en waar wij zijn en kusje en een aai. Dan kan nog wel een hele poos duren voordat hij dan slaapt. Soms dan blijft hij huilen en dan nemen we hem maar aar beneden toe. Bij ons zitten vindt hij meestal wel goed, ook niet altijd. Hij is ingebakerd , zonder kan hij nog niet. Dan slaat hij zich zelf wakker. We zijn nu radeloos en uitgedacht. Hij krijgt 4 flesjes per dag van 200 cc en fruit en groenten dan soms nog uur ofzo erna een flesje van 100cc.

 12. Stephanie Lampe schreef:

  Dag Familie S,

  Ik weet niet helemaal of het een vraag is of een ervaring? De reactie is ook op een wat oudere blog. Via deze weg geef ik geen adviezen, mocht je verdere hulp zoek, kijk dan even op stephanielampe.nl voor de opties!
  groet,
  Stephanie Lampe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

scroll to top