Yvonne Baars, HypnoBirthing docent. En nog veel meer over zwangerschap, geboorte en babytijd.

Diep van binnen heb ik altijd geweten dat het mogelijk is om op een zachte, ontspannen, comfortabele en liefdevolle manier te bevallen.
Mijn ervaring is dat dit meestal niet vanzelf gebeurt. Je moet er wel wat voor doen!

Ik ben moeder van 2 dochters van 4 en 6 jaar oud. Toen de oudste geboren werd had ik volgens moderne maatstaven een prima bevalling maar de stress en de pijn die ik heb ervaren waren veel heftiger dan ik had verwacht. Bij de tweede heb ik mij anders voorbereid en dat hielp. Ik heb een ademhaling geleerd om de pijnprikkel te dempen. Daardoor heb ik nauwelijks pijn ervaren en was ik heel rustig, een prachtige ervaring!

Feel in Touch
In 2009 heb ik Feel in Touch opgericht om mijn grote passie voor zwangerschap, geboorte en babytijd vorm te geven.

In het begin gaf ik zwangerschapsyoga en leerde de vrouwen deze speciale ademhaling. Toch hadden óók deze vrouwen vaak gecompliceerde en zeer pijnlijke bevallingen met pijnbestrijding. Met alle nare gevolgen voor moeder en baby waardoor ze vaak een moeizame start in het moederschap en hun nieuwe leventje hadden.

HypnoBirthing
Hoe kan dat nou? Waardoor komt dit? Deze vragen bleven me puzzelen. Tot het antwoord me ineens helder werd; het zit hem in de angst! Maar hoe laat je die los? Met deze vraag in mijn hoofd zat ik op internet te surfen en kwam ik HypnoBirthing tegen op youtube. Ik was direct verkocht, dit was precies wat ik zocht. Ik was zo enthousiast over de inhoud, de kracht en het resultaat van deze methode dat ik in Ierland de opleiding ben gaan volgen. Sinds juli 2011 ben ik gecertificeerd en geef ik met veel plezier de originele HypnoBirthing cursus.

HypnoBaby’s
De eerste 5 baby’s zijn inmiddels geboren en ze zijn allemaal op een natuurlijk, zachte en comfortabele manier geboren. Het was in alle gevallen voor de moeder en de vader een prachtige ervaring. De baby’s kunnen hun menig natuurlijk niet vertellen maar waarschijnlijk was het voor hun ook fijn want ze zijn heel rustige tevreden baby’s die goed eten en slapen.

Hoezo zweverig!
In Nederland krijgt HypnoBirthing steeds meer bekendheid. Helaas hoor ik vaak dat mensen bang zijn dat het zweverig is. Dat is zo jammer want het is juist een heel praktische cursus waarin je meer leert dan in welke andere cursus dan ook. Daarom ga ik bloggen over mijn ervaringen als docent maar ook over de ervaringen van cursisten, over wat zij mij vertellen over hun zwangerschap en bevalling.

En nog veel meer.
Naast HypnoBirthing geeft ik ook Shantala Babymassage, ShafierhaBirthing, Zwangerschapsyoga, Zwangerschapsmassage , Mamma Massage en Shafierha ouder en kind coaching.

Met al deze onderwerpen hoop ik voor jullie een levendige blog te maken die nieuwsgierig maakt, prikkelt en vragen beantwoord. Die jou helpen bewuste keuzes te maken voor jezelf en je kindje!

Meer Informatie over mijn praktijk vind je op www.feelintouch.nl

Je kunt me ook op Twitter volgen.

Yvonne Baars

Share this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

scroll to top