We zijn natuurlijk allemaal super trots op onze kleintjes, wie vindt zijn eigen kindje of baby niet de allermooiste ter wereld? Wij moeten de eerste vader en/of moeder nog vinden die deze mening niet deelt. Zoveel mogelijk foto’s maken en deze met iedereen delen is dan ook ontzettend leuk en verleidelijk. Toch zien we ook steeds meer de beweging ontstaan dat mensen geen foto’s van hun kinderen delen. Op social media zitten namelijk niet alleen gezellige tantes en buurvrouwen maar ook kwaadwillenden. Deze gebruiken wellicht de foto’s van jouw kleintje voor verkeerde doeleinden. Hoe je toch de mooiste kiekjes maakt én met de wereld deelt? Wij leggen het uit.

Maak ze wel!

Een kleintje is natuurlijk leuk, maar ook óntzettend druk. Je wordt geleefd van voeding, naar slaapje en tussendoor nog een poepluier. Soms kan het ontzettend zwaar zijn, maar laat dit nooit een reden zijn om niet al die mooie en dierbare momenten vast te leggen. De één doet dat meer dan de ander, maar het is echt zonde om niet bij al deze momenten stil te staan. Koop hiervoor een goede telefoon, een professionele camera is niet meer nodig. Wanneer je gaat voor een smartphone met een goede camera, weet je zeker dat jij altijd de mooiste kiekjes kunt maken. Een telefoon die hierbij zeker het overwegen waard is, is de Xiaomi Redmi Note 11 Pro of de Xiaomi 11T. Twee telefoons van een relatief onbekend merk, maar met werkelijk een topcamera!

Beperk je publiek

Zowel op Facebook maar vooral Instagram is het mogelijk om zeer selectief te zijn met wie jouw foto’s kunnen zien. Om dus goed de controle te houden over de mensen die toegang hebben, is het aan te raden om een eigen account te maken voor je kleine. Dit is niet alleen nu leuk, maar ook voor later. Dan kan hij of zij de eigen ontwikkeling terugkijken. Met een beschermd account kun je echt de mensen toegang geven waar jij een goed gevoel bij hebt. Natuurlijk kun je de foto’s ook op je eigen account zetten, maar wellicht heb je daar al volgers die niet helemaal te vertrouwen zijn.

Blur it

Een optie die wij bij Bekende Nederlanders veelvuldig zien en waar je wel nadrukkelijk liefhebber van moet zijn; Het gezichtje van je kleintje blurren. Dit kan door middel van een een emoticon plaatsen of simpelweg een vaag gezichtje. Het maakt vaak de foto er niet leuker op en je kunt je afvragen wat het plaatsen dan nog waard is.


Kortom, of je nu gaat voor Instagram, Pinterest of Facebook; Wanneer jij de controle wilt houden over alle kiekjes van jouw kleine dan is het aan te raden om deze afgeschermd te plaatsen. Vraag dit ook van opa’s, oma’s en andere naasten die foto’s maken. Want jouw kleine is ongetwijfeld zó fotogeniek dat iedereen er foto’s van wil maken!

In samenwerking met Simyo