Dat een ongelukje in een klein hoekje zit weten we allemaal maar in het geval van kinderen kan zo’n heel klein ongelukje toch hele grote gevolgen hebben. Als ouder doe je er alles aan om je kleine ontdekkingsreiziger in de gaten te houden, maar vaak heb je aan ogen in je achterhoofd en maar twee handen niet genoeg. Hoogste tijd dus om je huis kidsproof te maken.

Waar start je met het kidsproof maken van je huis?

Misschien heb je voor jezelf het idee dat je huis al heel erg kindvriendelijk is. Kindvriendelijk wil echter niet zeggen dat je huis ook kind veilig, dus kidsproof is. Loop daarom eens een rondje door je eigen huis. Let hierbij op lage stopcontacten, snoeren die los hangen, tafellakens waar een kind zich aan kan optrekken, keukenkastjes die zomaar open kunnen, tafelpunten waar je je hoofd heel lelijk aan kunt stoten en ga zo maar door. Daarnaast hebben we nog een handig weetje voor je: sommige planten zijn giftig. Check daarom goed welke planten je in huis hebt staan, want kinderen stoppen werkelijk alles in hun mond.

Je huis kidsproof maken doe je zo

Wie denkt dat het huis aan de hand van de bovenstaande punten volledig kidsproof is, komt bedrogen uit. Er zijn namelijk nog tal van andere zaken die hierbij komen kijken. We zetten er een aantal voor je op en rijtje:
1.    Plaats een traphekje
Het is zo’n logische maatregel, maar toch lijkt niet iedereen zich bewust van de gevaren. Zorg dus altijd voor het beste traphekje. Het liefst eentje onderaan en eentje boven de trap voor extra veiligheid.

2.    Geen grof profiel op de muren
In steeds meer huizen zit grof profiel op de muren maar hoe mooi je dit ook vindt, het is niet de beste keuze voor een huis dat kidsproof moet zijn. Niet alleen kan je kind er beschadigingen aan aanbrengen die de muur lelijk maken, maar de muur kan ook vooral schaafwonden veroorzaken bij kleine armpjes of beentjes die er mee in aanraking komen.

3.    Zet “gevaarlijke” artikelen achter slot en grendel
Medicijnen zien er, door de ogen van kinderen, uit als snoepjes en laat dat nou precies hetgeen zijn waar ze dol op zijn. Zet medicijnen daarom achter slot en grendel. Hetzelfde geldt voor schoonmaakmiddelen, shampoo, toiletblokjes en vitaminepillen. Daarnaast betekent een kindveilige dop bij huishoudmiddelen niet dat je spuit het niet open krijgt, maar alleen dat het iets langer duurt. Een kind van 2 jaar kan zo’n dop al open krijgen…….

4.    Pas op met hete kranen
Zorg er zowel in de badkamer als in de keuken voor dat je kindje niet zomaar de hete kraan aan kan zetten en daardoor verbrandingswonden oploopt. Plaats dus op jonge leeftijd GEEN krukje waarmee ze op het aanrecht kunnen klimmen.

Natuurlijk zijn er nog andere zaken waarmee je je huis kidsproof kunt maken. Op de Best Verkochte website vind je tal van items die je hierbij kunnen helpen.  

In samenwerking met Best Verkochte