Wanneer je in verwachting bent van je kleine wondertje is het inrichten van de babykamer misschien wel één van de leukste dingen om te doen. Verf kopen, een inrichting samenstellen, sfeer aanbrengen… En wist je dat je hier niet eens een groot budget voor uit hoeft te trekken? Met deze tips kun jij jouw babykamer hartstikke leuk, en ook nog eens goedkoop inrichten.

  1. Denk goed na

Voordat je aan het winkelen gaat is het belangrijk goed na te denken over wat je precies in je babykamer wilt hebben. Wanneer je weet wat je allemaal nodig hebt wordt het winkelen een stuk leuker en makkelijker. Daarnaast geeft dit je de kans om op je gemakje prijzen te vergelijken, of eventueel zelfs op aanbiedingen te wachten.

  1. Leuk, maar ook praktisch

Een babykamer vol decoratieve items is natuurlijk hartstikke leuk; maar is het ook praktisch zodra je kleintje gaat kruipen of zelfs lopen? Denk niet alleen na over het nu, maar ook over de toekomst. Zo is een mooie tegelvloer nu misschien iets wat je graag zou willen, maar is een mooie PVC vloer bij Kwantum een stuk vriendelijker: zowel wat onderhoud als je kleintje betreft.

  1. Ga tweedehands op zoek

Iedere ouder zal het je vertellen: je kleintje groeit ongelooflijk snel. Dit betekent dat het kleine wiegje binnen een paar maanden te klein is en vervangen moet worden voor een bedje. Het is dan ook zeker niet onverstandig om je meubelstukken tweedehands aan te schaffen. Een poetsbeurt en een likje verf geven ze een nieuw leven, en jij bent geen gigantische bedragen kwijt voor items die je maximaal een paar maanden gebruikt.

  1. Doe het zelf

Ben je al over dingen als een traphekje na aan het denken? Kijk dan eens welke dingen je eventueel zelf zou kunnen doen. Een traphekje kun je namelijk kopen, maar je kunt ook zelf een leuk DIY-project starten en er zelf eentje maken van een oude lattenbodem bijvoorbeeld. Wanneer je wat onderzoek doet zul je al snel zien dat er heel veel spulletjes zijn die je zelf kan maken: van meubelstukken tot decoratieve items!

  1. Wikken en wegen

Sta je op het punt iets te kopen? Denk dan even goed na of je het écht nodig hebt. Een babybadje is natuurlijk hartstikke leuk, maar als je zelf een badkuip hebt kun je het kleintje (eventueel met de nodige hulpstukken) ook daar in bad doen. En heeft die kleine nu echt tien verschillende knuffels nodig, of is eentje misschien wel genoeg?

In samenwerking met Kwantum