25x mooie Friese meisjesnamen

De keuze voor een naam voor je baby is een belangrijke beslissing. Het is immers een naam die je kindje zijn of haar hele leven lang zal dragen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel ouders urenlang zoeken naar de perfecte naam. Een optie die misschien niet meteen bij iedereen opkomt, maar zeker het overwegen waard is, zijn Friese babynamen. Friesland heeft een rijke traditie als het gaat om namen en veel van deze namen zijn ook buiten Friesland geliefd.

Friese meisjesnamen in het algemeen

Friese meisjesnamen zijn vaak kort en krachtig. Ze hebben vaak een betekenis die verwijst naar de natuur, de zee, de wind, de hemel, of de geschiedenis van Friesland. Friese namen zijn daarnaast ook vaak makkelijk uit te spreken en te schrijven.

Waarom een Friese meisjesnaam?

Er zijn verschillende redenen waarom je zou kunnen kiezen voor een Friese meisjesnaam. Misschien heb je Friese roots, of woon je in Friesland en wil je je kindje vernoemen naar een bekende Friese held. Het kan ook gewoon zijn dat je op zoek bent naar een unieke naam die niet zo vaak voorkomt, maar wel makkelijk uit te spreken is.

Dit zijn 25x mooie Friese meisjesnamen

 1. Aafke – “levendig”
 2. Aaltsje – “edel”
 3. Akke – “zwaard”
 4. Alie – “nobel”
 5. Baukje – “stralend”
 6. Berber – “sterk”
 7. Bregje – “krachtig”
 8. Dieke – “volk”
 9. Eefke – “eeuwige vrede”
 10. Eelkje – “adel”
 11. Fardau – “vrede”
 12. Femke – “meisje”
 13. Fenna – “witte schouder”
 14. Geeske – “speer”
 15. Hesselien – “huisbeschermer”
 16. Ietje – “werkster”
 17. Janneke – “God is genadig”
 18. Jikke – “sterk”
 19. Lysbeth – “God heeft gezworen”
 20. Nynke – “genade”
 21. Renske – “huisdier”
 22. Sietske – “overwinnaar”
 23. Tineke – “volger van Christus”
 24. Wietske – “strijder”
 25. Yfke – “geschenk van God”

Friese namen zijn niet alleen geliefd in Friesland zelf, maar ook daarbuiten. Vooral de laatste jaren zijn Friese namen steeds populairder geworden in Nederland en daarbuiten.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een unieke naam voor je dochter, dan zijn Friese babynamen zeker het overwegen waard. Ze zijn kort, krachtig en hebben vaak een betekenis die verwijst naar de natuur of de geschiedenis van Friesland. Daarna