Het kiezen van een babynaam is een van de meest belangrijke beslissingen die ouders maken voor hun kind. Veel ouders kiezen ervoor om hun kind een Bijbelse naam te geven, omdat het hen een gevoel van spiritualiteit geeft en het een eerbetoon is aan de Bijbelse verhalen. In dit artikel hebben we 25 mooie Bijbelse meisjesnamen voor je op een rijtje gezet, samen met hun betekenis en waarom een Bijbelse meisjesnaam zo mooi kan zijn.

Bijbelse meisjesnamen in het algemeen

Bijbelse namen hebben meestal een diepe betekenis en worden vaak geassocieerd met belangrijke personages of gebeurtenissen uit de Bijbel. Het geven van een Bijbelse naam aan je kind kan een manier zijn om je kind te herinneren aan deze belangrijke verhalen en de waarden die ermee geassocieerd worden, zoals geloof, hoop en liefde.

Dit zijn 25x mooie Bijbelse meisjesnamen

 1. Sarah – prinses
 2. Rebecca – verleidelijke schoonheid
 3. Rachel – schaap
 4. Leah – vermoeid
 5. Hannah – genade
 6. Abigail – vaderlijke vreugde
 7. Esther – ster
 8. Ruth – vriendin
 9. Naomi – aangenaamheid
 10. Miriam – bitterheid
 11. Deborah – bij
 12. Lydia – vrouw uit Lydië
 13. Delilah – kwetsbaar
 14. Martha – meesteres
 15. Mary – bitterheid
 16. Elizabeth – God heeft gezworen
 17. Eve – leven
 18. Magdalena – vrouw uit Magdala
 19. Judith – geprezen
 20. Salomé – vredig
 21. Tabitha – gazelle
 22. Susanna – lelie
 23. Phoebe – stralend
 24. Junia – jeugdig
 25. Lois – beter

Waarom een Bijbelse meisjesnaam zo mooi kan zijn

Een Bijbelse naam heeft meestal een diepere betekenis dan andere namen en is vaak gekoppeld aan een verhaal uit de Bijbel. Het kan een manier zijn om je kind te herinneren aan de waarden die in deze verhalen worden gepresenteerd, zoals nederigheid, geloof en hoop. Daarnaast hebben Bijbelse namen vaak een tijdloze uitstraling en zijn ze klassiek en elegant.

Conclusie

Bijbelse namen zijn populair onder veel ouders, omdat ze vaak een diepere betekenis hebben en een verbinding hebben met belangrijke verhalen uit de Bijbel. In dit artikel hebben we 25 mooie Bijbelse meisjesnamen besproken en hun betekenis uitgelegd. Het kiezen van een naam voor je kind is een persoonlijke beslissing en het is belangrijk om een naam te kiezen die bij je past en waar je je goed bij voelt.