Bij het kiezen van een naam voor je toekomstige kindje is het belangrijk om een naam te kiezen die bij jullie past. Een Engelse meisjesnaam kan hierbij een mooie optie zijn. Engelse namen hebben vaak een rijke geschiedenis en betekenis, en klinken daarnaast ook nog eens heel mooi. In dit artikel geven we 25 voorbeelden van mooie Engelse meisjesnamen en waarom deze namen een goede keuze kunnen zijn voor jouw babynaam.

Engelse meisjesnamen in het algemeen

Engelse namen hebben een rijke geschiedenis en betekenis. Vaak zijn deze namen afgeleid van het Latijn, Frans of Grieks en hebben ze een religieuze of historische betekenis. Daarnaast zijn Engelse namen ook populair vanwege de uitspraak en de klank. Ze klinken vaak elegant en klassiek, maar ook modern en stoer. In de afgelopen jaren zijn er ook steeds meer Engelse namen in populariteit gestegen in Nederland.

Dit zijn 25 mooie Engelse meisjesnamen

 1. Amelia – betekent “ijverig, hardwerkend”
 2. Beatrice – betekent “zij die geluk brengt”
 3. Charlotte – betekent “vrouwlijk, krachtig”
 4. Daisy – betekent “madeliefje”
 5. Eden – betekent “paradijs”
 6. Elsie – betekent “God heeft gezworen”
 7. Florence – betekent “bloeiend”
 8. Grace – betekent “genade”
 9. Harper – betekent “harpist”
 10. Isabella – betekent “gewijd aan God”
 11. Josephine – betekent “God zal toenemen”
 12. Juliet – betekent “jouthful, zachte haren”
 13. Lillian – betekent “lieflijk”
 14. Matilda – betekent “krachtige strijder”
 15. Olivia – betekent “vrede”
 16. Penelope – betekent “weefster”
 17. Phoebe – betekent “stralend, helder”
 18. Poppy – betekent “klaproos”
 19. Rose – betekent “roos”
 20. Ruby – betekent “rood”
 21. Scarlett – betekent “rood”
 22. Sophia – betekent “wijsheid”
 23. Victoria – betekent “overwinning”
 24. Violet – betekent “viooltje”
 25. Willow – betekent “wilg”

Waarom een Engelse meisjesnaam?

Een Engelse meisjesnaam kan een mooie keuze zijn voor verschillende redenen. Ten eerste hebben Engelse namen vaak een rijke geschiedenis en betekenis, waardoor ze vaak tijdloos zijn. Daarnaast klinken ze vaak elegant en klassiek, maar ook modern en stoer. Engelse namen zijn ook populair in andere landen, waardoor het een internationale keuze kan zijn. Bovendien zijn Engelse namen vaak makkelijk uit te spreken voor mensen uit verschillende talen en culturen.

Conclusie

Het kiezen van een babynaam is een belangrijke beslissing voor ouders, en het kan soms een uitdaging zijn om de perfecte naam te vinden. Engelse meisjesnamen bieden echter een mooie optie voor ouders die op zoek zijn naar een tijdloze en elegante naam voor hun dochter. De namen die we hierboven hebben genoemd zijn slechts enkele voorbeelden van de vele mooie Engelse meisjesnamen die beschikbaar zijn.