10 redenen om een fotograaf bij je bevalling te kiezen

Settia Tin van Hello Baby geboortefotografie legt op een esthetische manier het gehele geboorteverhaal vast; vanaf de weeën tot aan de kennismaking met opa en oma. Het zorgt ervoor dat de meest pure momenten uit je leven niet vergeten worden. Denk hierbij aan de emotie, de steun van je partner, de kracht van de vrouw, de ontlading, het geluk, met als hoogtepunt; de eerste ontmoeting met je eigen kindje!

Nog niet overtuigd? Lees hier 10 redenen om voor een professionele geboortefotograaf te kiezen:

  1. Deze gebeurtenis is een van de meest dierbare momenten uit je leven. Mama of papa worden, of dit nu voor de eerste of vijfde keer is, het verandert je leven. Mensen spenderen geld om hun bruiloft vastgelegd te hebben, waarom zou deze gebeurtenis niet dezelfde aandacht verdienen?

  2. Herinneringen vervagen. Deze beelden zorgen dat de belangrijkste momenten helder op je netvlies blijven en zorgt ervoor dat je de tijdlijn van de geboorte terug kan halen.

  3. Vrouwen die bevallen zijn vaak in zichzelf gekeerd. Geboortefotografie zorgt ervoor dat je de bevalling in z’n geheel terug kan zien vanuit een andere perspectief dan jijzelf.

  4. Je partner en zorgteam kunnen zich volledig focussen op jou zonder een extra taak te krijgen om foto’s te maken, vooral tijdens het moment van geboorte.

  5. Zowel jij en je partner zullen op beeld vastgelegd worden. Als je partner de foto’s maakt, ontbreekt hij op de meeste foto’s.

  6. Professionaliteit. De foto’s zijn scherp. Ze worden gemaakt door een professionele fotograaf die ervaren is met het fotograferen van snelle actie en weinig lichtomstandigheden. Een ervaren geboortefotograaf kent het geboorteproces en weet zichzelf te positioneren zodat zij niet in de weg staat maar alsnog de momenten kan vastleggen.

  1. Het bespaart tijd. Je kan volledig focussen op je baby en je hoeft je geen zorgen te maken over de foto’s of de verwerking daarvan. De fotograaf bewerkt ze zorgvuldig en maakt een album om jouw bevallingsverhaal te vertellen, zodat je meer tijd kan spenderen aan het settelen met je kersverse baby.

  2. Baby’s groeien snel. Al die kleine kenmerken die een newborn een newborn maken zijn binnen een oogwenk verdwenen. Na een dag zien ze er al anders uit!

  3. Geboortefotografen leggen verhalen vast, niet een paar snapshots.

  4. Geboortefotografen kunnen delen van het verhaal vastleggen die jij zelf nooit hebt gezien. De familie die op de gang wacht, de reactie van jou en je partner.

En een bonus reden: verwerking. Bij een traumatische bevalling kan een ouder fysiek als mentaal eronderdoor gaan. Geboortefotografie kan helpen om de gebeurtenis te verwerken.

Settia werkt vanaf haar woonplaats Den Haag tot 1 uur rijden voor de geboortereportages. Zo werkt ze in Rotterdam, Delft, Leiden, Zoetermeer en andere plaatsen in Zuid-Holland. Vrijblijvend kennismaken is mogelijk.

Benieuwd naar de foto’s of meer weten over geboortefotografie? Neem een kijkje op www.hellobaby.nu

Bron: Hellobaby

Share this post

scroll to top