22 april: informatieavond ‘Coeliakie van baby tot puber’ in Flevoziekenhuis

Op maandag 22 april organiseren de Nederlandse Coeliakie Vereniging en de polikliniek Maag-Darm-Lever (MDL) een contactmiddag voor ouders met kinderen die coeliakie (glutenintolerantie) hebben.

Coeliakie is de “meest onbekende volksziekte” van Nederland. Geïnteresseerden zijn welkom van 20.00 tot 21.30 uur in het Auditorium van het Flevoziekenhuis, Hospitaalweg 1 te Almere.

De bijeenkomst is gratis, aanmelden is gewenst.

Ouders met kinderen die coeliakie hebben, zitten vaak met vragen als: Wat staat ons als ouder allemaal te wachten nu mijn kind net gediagnosticeerd is? Waar haal ik mijn boodschappen? Wat mag nu wel en niet gegeten worden? Wat is de invloed van dit dieet op mijn kind? Kan mijn baby nog wel naar de kinderopvang? Hoe overleg ik met school? Hoe leg je een kleuter uit dat ze niet altijd mee mogen snoepen met vriendjes? Hoe begeleid je je kind in de puberteit?

Deze informatieavond wordt verzorgd door Eveline Beerkens, kinderpsycholoog/ pedagoog verbonden aan de NCV, en is bedoeld voor ouders, pubers en andere familieleden of geïnteresseerden.

Inloop is vanaf 19.45 uur met koffie of thee en een glutenvrije versnapering. Er zijn folders, (kinder-)informatieboekjes en kookboeken om in te kijken en eventueel aan te schaffen.

EkoPlaza Almere is aanwezig met een stand met glutenvrije producten om te proeven en te kopen, uiteraard met een leuke korting.

Aanmelden kan bij Irene Loep, liefst per email: ut.voorlichting@glutenvrij.nl Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: (036) 536 4278.

Meer weten over de auto-immuunziekte Coeliakie? Kijk voor meer informatie: www.deglutentest.nl.

Deel dit bericht