4Kids lanceert innovatieve rekentool voor kinderopvangkosten op www.4kids.nl

De kinderopvangtoeslag gaat het komende jaar omlaag.

Daardoor gaan de kosten voor werkende ouders ogenschijnlijk fors omhoog. 4Kids lanceert vandaag als eerste kinderopvangorganisatie in Nederland een nieuwe rekentool op haar website waarmee ouders de kosten van hun huidige opvang kunnen vergelijken met gastouderopvang. Ouders die kiezen voor gastouderopvang in plaats van een kinderdagverblijf of BSO kunnen het komende jaar toch duizenden euro’s netto besparen.

Waarom is gastouderopvang veel goedkoper

Bij gastouderopvang wordt er alleen betaald voor de uren en dagen die worden afgenomen.

Er hoeft geen 11 uur te worden betaald wanneer er maar 8 uur op een dag wordt afgenomen. Daarnaast hoeft er niet te worden doorbetaald tijdens vakanties, feestdagen en vrije dagen. Een gezin met een inkomen van EUR 50.000 dat drie dagen per week voor twee kinderen opvang afneemt, kan volgend jaar ruim EUR 2.400 netto besparen. Hetzelfde gezin met een inkomen van EUR 70.000 bespaart meer dan EUR 3.400 netto per jaar door over te stappen op gastouderopvang. Wanneer meer ouders voor gastouderopvang kiezen, kan ook de overheid veel geld besparen, omdat de uit te keren toeslag voor gastouderopvang lager ligt.

Grote migratie

Sebastiaan Dekkers van 4Kids verwacht dat veel ouders over zullen stappen na het invullen van de berekening. “Uit onderzoek blijkt dat voor ouders de prijs niet de allesbepalende factor is bij hun keuze voor een kinderopvangaanbieder. Het kostenvoordeel loopt voor ouders komend jaar echter zo ver op dat veel ouders zich nog eens achter de oren zullen krabben. Gastouderopvang heeft de afgelopen jaren een flinke professionaliseringsslag gemaakt en daardoor is deze vorm zeker zo betrouwbaar als institutionele kinderopvang.”

Wat is gastouderopvang?

Bij gastouderopvang vindt de opvang plaats in de woning van de gastouder, of bij de ouder thuis wanneer ouders werken of studeren. De gastouder kan een bekende zijn (er zijn immers al 50.000 gastouders in Nederland), maar kan ook iemand zijn die wordt gevonden via een gastouderbureau. Gastouderopvang is kleinschalig en daardoor kenmerkt het zich door veel persoonlijke aandacht voor het kind waardoor het zich optimaal kan ontwikkelen.

Over 4Kids

4Kids is een jonge en snel groeiende kinderopvangorganisatie. In zes jaar tijd is 4Kids uitgegroeid tot het derde landelijke gastouderbureau. 4Kids werkt met ervaren bemiddelingsmedewerkers in iedere regio. Bij het bedrijf werken 1.400 gastouders die verantwoordelijk zijn voor de opvang van ruim 3.800 kinderen. Als toonaangevende organisatie in de kinderopvang verzorgt 4Kids een snelle bemiddeling op maat voor ouders en gastouders die professionele kinderopvang met veel persoonlijke aandacht in een kleinschalige omgeving zoeken of willen aanbieden. Een uitdagende omgeving met veel persoonlijke aandacht voor het kind en waar het zich echt thuis voelt is de belangrijkste voorwaarde voor de optimale ontwikkeling van een kind. Meer informatie vindt u op www.4Kids.nl

 

Deel dit bericht