Aankoop babyspullen: wat zijn de duurste aankopen?

Een kindje op komst is natuurlijk een hartstikke leuk vooruitzicht. De voorpret, het inrichten van de babykamer en het kopen van verschillende spullen voor de baby.

Over de duurste babyspullen die iedere ouder moet hebben, vertellen we je meer in dit artikel. Daarbij gaan in op de aanschaf en de kosten.

Kinderwagen

Er zijn verschillende soorten kinderwagens. Onder andere van de merken Joolz, Maxi-Cosi en Bugaboo. Afhankelijk van het merk en het soort kinderwagen, liggen de prijzen tussen de 300 en 1.000 euro. Buggy’s zijn over het algemeen goedkoper, kinder- en wandelwagens zitten qua prijs in de middenklasse, en de combiwagen is het duurst. De combiwagen is echter wel de populairste onder de kinderwagens. Deze kan gebruikt worden vanaf de geboorte tot aan het vierde levensjaar en heeft meerdere functies. De combiwagen kan ook gebruikt worden als reiswieg, autostoel en als zitje. Buggy’s daarentegen zijn pas geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden, het kindje moet hiervoor namelijk goed kunnen zitten. De buggy is wel licht en makkelijk mee te nemen. Ten slotte is er ook nog de ‘gewone’ kinderwagen. Deze is geschikt vanaf de geboorte tot en met 9 maanden. Daarna moet worden overgestapt op de wandelwagen of buggy, omdat het kindje te groot wordt.

Bedje en commode

Je kunt een babybedje los kopen, of in combinatie met een commode en/of lades om spullen in op te bergen. Dat is handig voor als er niet zoveel ruimte in de babykamer is. Merken zijn onder andere Bopita, Stokke en Coming Kids. De prijs hangt af van of er sprake is van een combinatie van het bedje en de commode, en het merk. De prijs gemiddeld voor een los babybedje ligt tussen de 50 tot 125 euro. Voor een combinatie betaal je al snel tussen de 250 en 300 euro.

Meubels

Meubels heb je in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Voorbeelden van winkels waar je leuke meubels kunt vinden zijn de Prenatal, IKEA, en Wehkamp. De gemiddelde prijs voor een eenvoudige kledingkast met drie lades ligt tussen de 60 tot 100 euro, voor een uitgebreidere kast (hangkast of multifunctionele kast) betaal je tussen de 130 en 200 euro. Lampen, gordijntjes, het babybadje en het matras kun je het beste kopen bij een babyspeciaalzaak. Bij DeBabykraam of kun je bijvoorbeeld van alles voor je baby vinden tegen aantrekkelijke prijzen!

Rondvragen familie en vrienden

Voordat je overgaat op de aankoop van de babyspullen, is het aan te raden om binnen de familie- en kennissenkring rond te vragen of deze nog babyspullen hebben staan die niet meer gebruikt worden. Sommige mensen hebben al jaren babyspullen op zolder staan waar niets meer mee wordt gedaan. Zonde als een ander het goed kan gebruiken. Vaak willen mensen deze spullen voor een schappelijk prijsje verkopen, zeker als het bekenden van je zijn, uitlenen of gewoon weggeven.

Hou uitverkoop en aanbiedingen in de gaten

Ook is het aan te raden de uitverkoop en speciale kortingsdagen van de babywinkels in de gaten te houden. Zeker als je hier tijd voor vrij kunt maken kun je in de uitverkoop kwalitatief goede babyspullen kopen voor een leuk prijsje.

Goedkoop niet altijd duurkoop

Goedkoop hoeft geen duurkoop te betekenen. Babyspullen gebruik je vaak maar voor een korte periode, zoek dus naar spullen waar je niet al te veel aan kwijt bent. Tenzij je van plan bent het te verkopen, in bruikleen aan familie of vrienden te bieden of zelf nog vaker in te zetten bij de volgende baby. Wil je wel graag kwaliteit die duur is en heb je niet genoeg geld? Dan kun je altijd kijken of het lenen van geld een optie is. En de prijs zegt niet altijd wat over de kwaliteit. Ga af op hoe stevig de spullen aanvoelen en van welk materiaal deze zijn gemaakt. Mooie en kwalitatief goede spullen zijn overal te krijgen, soms moet je er alleen even goed voor zoeken.

 

In samenwerking met Pricewice

 

Share this post

scroll to top