Aanschaffen van Babykleding : Wat en hoeveel?

Gemiddeld geven ouders zo’n 100 tot 150 euro uit aan de eerste babykleertjes. 

Je kunt bij het kopen van een babyoutfitje gaan voor een jongens- of meisjes collectie maar je kunt ook denken aan unisex babykleding, deze geschikt is voor jongetjes en meisjes.

Wat is er nou zo bijzonder aan babykleding?

Ten eerste ziet bijna alle babykleding er schattig uit en kun je er niet genoeg van krijgen maar ze hebben ook een DSC_8927 kopieandere functie dan kleertjes voor wat  oudere kinderen.
Wist je bijvoorbeeld  dat je een rompertje ook naar beneden kunt uittrekken? Normaal gesproken zou je een rompertje over het hoofdje heen aan- en/of uittrekken, maar heeft je baby een volle luier gemaakt en zit er nog wat ontlasting in het rompertje dan kun je het rompertje ook naar beneden uittrekken! Handig om te weten…

Welke maat babykleertjes?

De allerkleinste babykleertjes voor prematuren beginnen bij maat  38  en lopen dan op tot maat 40, 42, 44, en 47. Daarna beginnen de babykledingmaten met maat 50 en krijgt iedere volgende maat er 6 cijfers bij, dus 56-62 – 68-74 enz. De grootste kindermaat is 182. Wil je graag weten welke maat je het best kunt bestellen voor je baby dan kun je dat hier bekijken.

Hoeveel babykleertjes heb je de eerste dagen nodig?

•    4 rompertjes maat 50/56
•    4 rompertjes maat 62
•    4 truitjes/broekjes of boxpakjes maat 50/56
•    4 truitjes/broekjes of boxpakjes maat 62
•    6 paar sokjes
•    2 mutsjes
•    1 vestje of jasje

Veiligheid van Babykleding

Bij de aanschaf van babykleding is het van belang van welke stof de babykleertjes gemaakt zijn. Katoen is geschikt voor alle baby’s en ademt veel beter dan een synthetische stof. Ook is het belangrijk om te kijken of de ruimte waar het hoofdje door heen moet groot genoeg is en last but not least denk ook  aan de veiligheid. Er zitten nog wel eens leuke versierselen aan babykleertjes maar deze kunnen ook gevaarlijk zijn omdat babytjes nou eenmaal graag alles in hun mondje stoppen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan touwtjes of knopen, ook kunnen touwtjes vast blijven zitten aan het wiegje of ledikantje.

Merken Babykleding

Een van de merken babykleding die we bijvoorbeeld vonden is Dirkje, bij  Dirkje kun je baby en peuterkleding aanschaffen vanaf maat 46 t/m 116. Dirkje  en veel andere babymerken zoals Noeser en B.Nosy  kun je vinden op de website van Jayno.nl

Deel dit bericht