Al meer dan 100 zwangeren gaan zaterdag 4 september op de foto

“Zoveel mogelijk bolle buiken op de foto krijgen. Dat is het doel dat de gemeente Breda zichzelf op zaterdag 4 september heeft gesteld. De actie is de officiële aftrap voor de estafette voor wereldmoeders van 4 tot en met 17 september door Nederland trekt. Het doel van de estafette- een initiatief van gezondheidsorganisatie Simavi – is om zoveel mogelijk Nederlanders een petitie te laten ondertekenen die er bij de minister van Buitenlandse Zaken op aandringt het onderwerp moedersterfte hoog op de internationale politieke agenda te plaatsen én niet op dit thema te bezuinigen.

De estafette voor wereldmoeders doet in september 14 Millenniumgemeenten aan. In al deze gemeenten vragen burgemeesters en wethouders samen met een bekende Nederlander op een ludieke manier aandacht voor het probleem moedersterfte. Zo organiseert Zwolle een kraambeddenoptocht, plant Tytsjerksteradiel een speciale wereldmoederboom en deelt de burgemeester van Meppel persoonlijk beschuit met muisjes uit in een ziekenhuis. Op 17 september wordt de petitie in Den Haag aangeboden. Twee weken lang reizen de ambassadeurs van de estafette kriskras door het land langs de 14 gemeenten om aandacht te vragen voor de petitie. Zij zullen verslag doen via Twitter, Youtube en Flickr.

De Estafette voor Wereldmoeders is op 4 september in Breda en gaat ook naar de andere Millenniumgemeenten Arnhem, Haarlem, Wassenaar, Meppel, Groningen, Tytsjerksteradiel, Wageningen, Zaanstad, Heerhugowaard, Nieuwegein, Zwolle, Oss en Den Haag. De estafette is een initiatief van Simavi in samenwerking met de Nationale Postcode Loterij, VNG International (Millenniumgemeenten), esta, MYBODY, Belvilla vakantiehuizen en WellWater.”

foto: MeRy.nl

foto: MeRy.nl

Kort programma:

Programma zaterdag 4 september Kasteelplein te Breda

12.00 uur       Welkom door directeur Simavi

12.10 uur       Officiële opening van de landelijke actie door de heer P. Van der Velden – onthulling van de buikschildering van Xandra Brood (buik is van Dominque, zelf verloskundige en zwanger van 5e (!) kindje)

12.20 uur       VN vrouwenvertegenwoordigster Caecillia J. van Peski

12.30 uur       Overhandiging check door wethouder W. Willems aan Simavi

12.40 uur       Mogelijkheid tot het tekenen van de petitie,  Muziek en dans op kasteelplein bij de promotiebusjes.

13.00 uur     Foto moment in Valkenberg Recordpoging bolle zwangere buiken in het wit door Bredase fotograaf MeRy/Melanie Rijkers.

14.00 uur       Vertrek Simavi – busjes naar Arnhem

Aanmelden kan simpel door een mail te sturen naar mb.hilhorst@breda.nl

Deel dit bericht