Alles begint met melk op We Are Pregnant!

Op 5, 6 en 7 november staat Alles begint met Melk op de beurs ‘We are pregnant’ voor zwangere vrouwen. Vanuit de speciale Babyccino bar worden overheerlijke kopjes opgeschuimde melk uitgedeeld aan kinderen en volwassenen. Dit alles is een onderdeel van een driejarige campagne.

Melk drinken tijdens de zwangerschap

Als je zwanger bent, is het belangrijk om gevarieerd te eten. Je helpt hiermee je baby in de groei en ontwikkeling. Het Voedingscentrum adviseert zwangere vrouwen daarom om volgens de Schijf van Vijf te eten. Dit voedingspatroon bevat o.a. dagelijks 450 ml magere of halfvolle melk, ongeveer drie glazen.

Foliumzuur en Vitamine D

Tijdens je zwangerschap zijn twee vitamines erg belangrijk: foliumzuur en vitamine D. Deze vitamines vind je van nature in melkproducten. Het is daarom dus verstandig om ook tijdens je zwangerschap voldoende halfvolle of magere melk te drinken. Daarnaast adviseert de Gezondheidsraad zwangere vrouwen om 400 mg foliumzuur als voedingssupplement te slikken vóór en in het eerste trimester van de zwangerschap. Vitamine D slikken doe je bij voorkeur gedurende de hele zwangerschap.

Calcium

In melk zit calcium. Deze voedingstof heb je echt nodig tijdens de zwangerschap. Calcium draagt bij aan de ontwikkeling van gezonde botten en sterke tanden. Het is daarmee een belangrijke bouwsteen voor jouw lichaam en dat van je baby.
De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium voor zwangere vrouwen is 1000 mg. In een glas melk zit ongeveer 185 mg calcium. Als je drie glazen halfvolle of magere melk drinkt, ben je dus al flink op weg.

Bron: persbericht

Deel dit bericht