Als je je kindje verliest in de zwangerschap

Eén op de tien zwangerschappen eindigt in een miskraam. In Nederland treft het zo’n 20.000 vrouwen per jaar. Dat betekent dat een kwart van de vrouwen in haar leven één of meer miskramen krijgt. Daarnaast vinden er in Nederland zo’n 30.000 abortussen per jaar plaats.

Afscheid nemen van een zo vroeg verloren kindje is niet eenvoudig. En er is veel verborgen verdriet. Dit (ver)werkboek van Miriam van Kreij geeft moeders en partners praktische suggesties om stil te staan bij het verlies en een mooie blijvende herinnering te creëren.

Oktober is de maand van zwangerschapsverlies, 15 oktober de dag van herdenking zwangerschapsverlies. Dit unieke boek is voor vrouwen (en hun partner) die een kindje zijn verloren in de zwangerschap. Hoe pril ook, hoelang geleden ook. De impact van zo’n verlies kan namelijk groot zijn en wordt vaak onderschat. Daarom is dit mooi vormgegeven (ver)werkboek er, vol met prachtige gedichten, uitnodigende vragen en toegankelijke suggesties.

Op miskraambegeleiding.nl is een (spotify)afspeellijst te downloaden, met liedjes die troost en steun kunnen geven.

‘Dit boek heeft me zo geholpen! Door de opdrachten in dit boek kan ik de pijn en mijn beslissing voor mijn afgebroken zwangerschap dragen. En het kindje dat groeide in mijn buik mocht hierdoor een afscheid krijgen.’ Pien

Miriam van Kreij

is de oprichter van Miskraambegeleiding Nederland. Ze helpt ouders om de ervaring van hun miskraam of abortus te verwerken. Miriam geeft geaccrediteerde nascholingen aan verloskundigen en echoscopisten.
Zij publiceerde eerder het boek ‘Begeleiding van vrouwen met een miskraam’, voor o.a. echoscopisten, verloskundigen, huisartsen en psychologen.

Persoonlijk boek om in te vullen en te bewaren
Miriam van Kreij
EAN 9789401454209| 80 pagina’s |
Prijs € 19,99 | Uitgeverij LannooCampus

Deel dit bericht