Baby- en kinderkleding van biologisch katoen bij Wolfpak

wolfpak2Sinds vorig jaar is de webwinkel Wolfpak online.  In deze winkel kun je baby- en kinderkleding vinden met een stijlvol design én een duurzaam karakter. Alle producten zijn van biologisch katoen en Fair Trade. Het zijn trendy ,basic ontwerpen aangevuld met prachtige handgebreide dekens en jurken. Stuk voor stuk opvallende items waar je als bezitter extra blij van wordt!  Want: helemaal hip en altijd met respect voor mens en milieu.

Nikki eigenaresse van deze webwinkel vertelt: “Ik heb de webwinkel opgericht omdat ik vanwege de huidziekte van mijn dochter op zoek was naar een alternatief voor de gangbare katoen, waar zij op reageerde met jeuk en huidirritatie. Het zou daarom soepel, zacht, niet synthetisch, intensief wasbaar en vooral leuk moeten zijn. 
Een zoektocht volgde en al snel kwam ik tot de conclusie dat biologisch katoen een goede oplossing zou zijn. Vol goede moed struinde ik internet af en belandde keer op keer tussen de kittige biologische kruippakjes en tuttige mutsjes. Kwalitatief helemaal in orde en hartstikke degelijk, maar niet de leuke outfit die ik voor mijn dochter in het hoofd had. 

Uiteindelijk vond ik wat ik zocht buiten Nederland; zachte, mooie en basic ontwerpen. Helemaal geproduceerd op biologische wijze, goed voor de natuur, goed voor de huid en ook nog Fair Trade. wolfpak
Ik vond het zonde dat deze prachtige kleding zo lastig te vinden en aan te schaffen was voor een Nederlands publiek en besloot  een doorgeefluik te worden in de vorm van een webwinkel. Ik hoop zo bij te dragen aan een grotere afname van biologische kleding, wat echt heel belangrijk is gezien het feit dat de productie van reguliere katoen een van de grootste wereldwijde vervuiler is. 25% van alle insecticiden die men gebruikt in de land- en tuinbouw worden gebruikt in de katoenteelt (om aan te geven: Voor één T-shirt wordt ongeveer 150 gram chemische middelen gebruikt in de katoenteelt!). Dit heeft een vernietigend effect op de natuur maar ook op de katoentelers en hun families.
Dat gezond en eerlijk ook hip en trendy kan zijn, bewijst Wolfpak.”
Meer informatie kun je vinden op  www.wolfpak.nl

Deel dit bericht