Babyglow: babykleertjes die van kleur veranderen als je baby oververhit is

babyglowDe Britse Chris Ebejer kwam zes jaar geleden op het idee om een babypakje te ontwerpen dat van kleur verandert wanneer je baby oververhit is. De uitvinding ligt vanaf oktober in de Britse winkels en moet  ouders helpen ernstige ziektes bij hun baby te voorkomen.

Babyglow
De uitvinder Chris Ebejer denkt deze babykleertjes, die de naam Babyglow kregen, van onschatbare waarde voor moeders zijn. “Wanneer een baby het te warm heeft, loopt hij het risico dat zijn hersenen het laten afweten, wat ziektes als meningitis kan veroorzaken. Maar het is iets wat moeders niet met het blote oog kunnen zien. Deze kleertjes maken het mogelijk dat ouders veranderingen in lichaamstemperatuur bij hun kind goed in de gaten kunnen houden. ”

Hittegevoelig
In de Babyglow babykleertjes zitten inktpigmenten met hittegevoelige molecules. Het onderzoek naar dit kledingstuk duurde zes jaar en kostte meer dan 800.000 euro. Voor jongens is er een blauw pakje, voor meisjes een roze exemplaar en voor wie een neutrale kleur wil is er groen. Ze kleuren allemaal wit als de baby het warmer dan 37 graden heeft. Vanaf oktober zijn de babykleertjes op de Britse markt vanaf 23 euro verkrijgbaar, of de collectie ook naar Nederland komt is nog niet duidelijk. Chris Ebejer: “Deze uitvinding bepaalt mijn ganse leven, want ik ben er heel gepassioneerd door. Ik geloof dat dit product heel wat levens kan redden.”

Deel dit bericht