Babymarkt Rivierenland: interessante informatie en diverse doe-dingen voor opvoeders en hun jonge kinderen

Van 1 tot en met 7 oktober is het Week van de Opvoeding. Bibliotheek Rivierenland heeft voor deze gelegenheid verschillende partners aangetrokken en organiseert op zaterdag 6 oktober haar eerste Babymarkt Rivierenland in Tiel. Met een uitgebreid programma geeft de Bibliotheek daarmee op gevarieerde wijze invulling aan deze week.

Het thema van de Opvoedweek 2012 is ‘luisteren’. Een aantal informatiestands op de Babymarkt heeft een relatie met dit thema. Er wordt aandacht besteed aan lichaamstaal, spraak-/taalontwikkeling, het belang van voorlezen, voorlezen met gebaren en muziek maken met jonge kinderen. Het programma sluit eveneens aan bij het project BoekStart, dat als doel heeft het voorlezen aan de allerkleinsten te stimuleren.

Workshops en meer
Naast een schat aan informatie bestaat het aanbod op de Babymarkt Rivierenland ook uit leuke doe-dingen. Zo verzorgt de unieke organisatie Wapperkids twee workshops ‘Voorlezen met gebaren’ en geeft een docent van de Plantage een workshop ‘Muziek op schoot’. Er wordt voorlichting gegeven over babymassage en over een manier waarop je kraammaterialen aan een goed doel kunt schenken. Belangstellenden kunnen daarnaast een kijkje in de keuken nemen van een een professionele zwangerschaps- en portretfotograaf en er zijn boekjes, houten speelgoed, en kleertjes te koop. Ook de Mama’s Club ontbreekt niet op wat belooft een dynamische maar bovenal gezellige jonge gezinnen-ochtend te worden!

Tiel pakt uit: gratis parkeren
De Babymarkt Rivierenland vindt plaats in Bibliotheek Tiel aan de Kloosterstraat 3, van 10:00 tot 13:00 uur op zaterdag 6 oktober. De toegang is gratis en omdat de Babymarkt Rivierenland samenvalt met het evenement ‘Tiel pakt uit’, waarbij het parkeren in de binnenstad ook gratis is, zijn bezoekers verzekerd van een voordelig uitje! Alle ouders (en grootouders) uit het Rivierengebied zijn met hun baby’s en peuters van harte welkom. Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op de website van Bibliotheek Rivierenland

Deel dit bericht