Babyspeelgoed voor de pasgeborene

Waar speelt een pasgeboren baby mee?

De eerste weken van een pasgeborene “speelt” het baby’tje nog niet echt, het reageert op het stemgeluid en op harde en zachte geluiden. Een pasgeboren baby kan ook nog niet zo helder zien, in het begin kan een pasgeboren baby alleen zwart en wit zien. Zelfs grijstinten zijn voor een baby in het begin nog moeilijk te onderscheiden. Pas na Babyspeelgoedeen maand of drie kunnen baby’s kleuren zien. In het begin alleen de kleuren rood en groen en later komen daar blauw en geel bij.

Welke speelgoed zou je dan voor een pasgeboren aanschaffen zodat jij of zij er na een paar weekjes mee kan spelen? Je zou kunnen denken aan een stoffen boekje met zwart-witte afbeeldingen. Een rammelaar, als de baby iets groter is en het hoofdje kan draaien je kunt dan mooi zien hoe het baby’tje reageert op het geluid en later kunnen ze hier zelf geluid mee maken. Een stoffen knuffeltje of muziekdoosje is ook heel geschikt. Aangezien baby’s graag alles in hun mondje stoppen en op deze manier het speelgoed ontdekken, kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld een bijtspeeltje. Koop je houten babyspeelgoed let er dan op dat je kiest voor een speeltje met veilige verf.

Ander speelgoed voor een baby om te kijken en eventueel te luisteren is een babygym of een mobile. Als je baby nog niet kan draaien en alleen op z’n rug blijft liggen is dit fijn speelgoed om naar te kijken. Er zijn ook mobiles waar gekozen is voor veel zwart-wit tinten zodat je baby al vroeg wat kan zien. Je kunt er in het begin ook voor kiezen om bijvoorbeeld het geluid uit te zetten, dan heeft je baby minder prikkels te verwerken.

Spelen met veilig speelgoed

 Wat is veilig speelgoed voor een baby? Aan welke voorwaarden moet speelgoed voldoen om veilig te zijn? Iedere fabrikant moet er natuurlijk voor zorgen dat het speelgoed veilig is, maar waar kun je als ouders op letten?

  • zorg dat er geen kleine onderdelen aan het speelgoed zitten, deze kunnen verstikkingsgevaar opleveren
  • kijk of het speelgoed geschikt is voor de leeftijd . Een baby speelt met ander speelgoed dan een kind van 3 jaar.
  • Koop bij voorkeur geen speelgoed voor baby’s met batterijen of haal de batterijen eruit.
  • Zo zijn er nog een aantal veiligheidsmaatregelen die je in acht moet nemen bij het kopen van veilig speelgoed.

Veel informatie hierover kun je vinden op de website over veilig speelgoed van veiligheid.nl

Natuurlijk is het ook van belang dat het speelgoed waarmee je baby of kind speelt veilig is en vrij van schadelijke stoffen. In deze Baby webshop kun je veilig en duurzaam speelgoed kopen waarvan ze aangeven dat er geen schadelijke stoffen in het speelgoed zitten en kiezen voor speelgoed van natuurlijke materialen zoals houten auto’s, houten blokken, knuffels van biologisch katoen en zelfs natuurlijke materialen om te knutselen zoals klei van bijenwas.

Deel dit bericht