Babyuitzet: wat heb je allemaal nodig?

Nu je zwanger bent, moet je ineens heel wat nieuwe spullen gaan aanschaffen voor de bevalling en voor de nieuwe baby. Gelukkig is dat vaak één van de leukste dingen tijdens je zwangerschap. Maar wat heb je nu eigenlijk allemaal nodig?

Wat heb je nodig en wat zijn de kosten?

Wanneer je gaat beginnen met het aanschaffen van de babyuitzet, zul je zien dat de keuze onwijs groot is. Laat je hierdoor echter niet verleiden, want je hebt niet alles nodig dat wordt aangeboden. Maar hoe weet je nu welke producten noodzakelijk zijn en welke niet? Hieronder hebben we per categorie de noodzakelijke producten uitgelicht, zodat je weet welke producten je in ieder geval moet aanschaffen. Probeer op tijd te beginnen met het aanschaffen van alle producten, in ieder geval een maand voordat je bent uitgerekend. Zo voorkom je dat je last minute stress hebt, omdat je bepaalde noodzakelijke producten nog niet in huis hebt. Gemiddeld kost een babyuitzet rond de €1.630, maar je kunt het uiteraard zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wilt door bijvoorbeeld eens rond te vragen in je netwerk of langs te gaan bij tweedehands winkels.

Kleding voor je pasgeboren baby

Wat heb je allemaal nodig aan babykleding voor je pasgeboren baby? Voor de eerste paar maanden zijn 6 paar rompertjes, sokken, truitjes en broekjes voldoende. Ook moet je denken aan een jas en een muts voor wanneer je met de kleine naar buiten wilt. Kies voor kleding van katoen, zodat de kans op huidirritaties zo klein mogelijk is. Ga daarnaast voor kleding in maat 50-56 en maat 62. Met maat 50-56 kunnen de meeste baby’s de eerste paar maanden vooruit. Op zoek naar trendy babykleding? Kijk dan zeker eens bij Dirkje babykleding.

Verzorging van je baby

Daarnaast zijn ook voor de verzorging van je pasgeboren baby een aantal producten noodzakelijk. Luiers, bijvoorbeeld! Maar ook vochtige billendoekjes, een potje vette crème tegen rode billetjes, hydrofiel luiers om de baby mee af te drogen, hydrofiel washandjes, 2 kruiken of kruikzakken, spuugdoekjes, zonnebrandcrème voor baby’s, een thermometer en een fopspeen. Voor het in bad doen van de baby heb je ook een aantal spullen nodig, namelijk een badje, een badcape, een badthermometer voor het bepalen van de juiste watertemperatuur, milde zeep of shampoo en een nagelschaartje met ronde punten of een vijl. Geef je je baby borstvoeding? Haal dan 2 voedingsbeha’s en zoogkompressen in huis. Voor flesvoeding zijn zuigflesjes, een maatkan met deksel, melkpoeder en eventueel een flessenwarmer handig.

Voor de babykamer

Misschien wel het leukste van alles: het inrichten van de babykamer! Ook daar zijn een aantal producten noodzakelijk. Zo heb je een wieg of ledikant nodig waar de baby in kan slapen. Daarnaast zijn een matras, 2 molton bedzeiltjes, 3 hoeslakens, 3 bovenlakens en 2 dekentjes van katoen of wol handig. Kijk goed naar de temperatuur in de babykamer, het is namelijk belangrijk dat je de baby het niet koud heeft maar ook niet te warm. Is het er wat kouder? Dan zijn 2 aluminium kruiken en 2 kruikenzakken handig om aan te schaffen. Ook zijn een commode, een kledingkast en raamdecoratie noodzakelijk voor de babykamer.

Voor het vervoer

Wil je erop uit met je pasgeboren baby? Dan is een kinderwagen noodzakelijk. Zo kun je heerlijk wat wandelingen maken met de baby. Gaan jullie met de auto ergens heen? Zorg dan voor een autostoeltje in de auto.

Handig om te hebben

Andere producten die handig zijn om in huis te hebben, zijn een wipstoeltje, een babyfoon, een nachtlampje, een box en boxkleed, een luiertas of verzorgingstas, en een draagzak.

 

In samenwerking met Jayno

Deel dit bericht