Babywearing Ballet SanWay

De nieuwste Body & Mind les voor mama en baby

Babywearing Ballet SanWay is een laagdrempelige bewegingsles vol muziek en dans voor moeders met hun baby’s (vanaf 4 weken) in een draagdoek. Het doel: moeder en kind in harmonie met elkaar en de wereld om hen heen.

“De band tussen moeder en kind staat in de BWB SanWay lessen centraal. Het emotionele aspect voor zowel moeder als kind is waardevol. Je kunt je kindje maar een korte periode in je leven zo dichtbij je dragen. De intimiteit en eenheid die je met elkaar voelt, is iets om te koesteren. ”

De SanWay methode put inspiratie uit de basisprincipes van het klassiek ballet, ademhalingstechnieken, babymassage, Tai Chi en combineert deze tot een prachtige les. Babywearing Ballet SanWay biedt de perfecte balans tussen inspanning, ontspanning en quality time met je baby.

Sandra Westerkamp is een dansprofessional en groeide op in het alternatieve gezondheidscentrum van haar ouders waar ze op jonge leeftijd kennismaakte met o.a. Tai Chi Chuan, Tai Chi Chi Kung, en massage. Zij ontwikkelde Babywearing Ballet SanWay met een team van experts: een arts in de Chinese geneeswijze, een verloskundige, een draagdoekconsulent en tientallen mama’s. In Amerika is er een babywearing ballet hype gaande. Klassiek ballet met de baby in een drager. Een concept waarvan Sandra gelijk enthousiast werd maar, vanuit haar eigen achtergrond, ook direct opzoek ging naar verdieping.

“Naast praktisch gemak en lichamelijk weer in vorm komen, is je eigenheid terugvinden een belangrijk aspect binnen mijn methode. Moeder ben je 24 uur per dag, maar daarnaast ook nog vrouw, partner, dochter, zus, vriendin en werknemer. Tot jezelf komen en innerlijk in evenwicht zijn, is bijna een must om het allemaal vol te houden.”

De Dutch Babywearing Conference 2014 vond plaats op 25/26 oktobe in Groningen met twee workshops Babywearing Ballet SanWay. In december starten de officiële lessen in Amsterdam en Den Haag.

Deel dit bericht