Bastiaan Ragas overhandigt Baby Innovation Awards

De winnaars van de Baby Innovation Awards zijn bekend.

Zanger/acteur Bastiaan Ragas overhandigde op de Negenmaandenbeurs de awards voor de meest innovatieve producten in de babybranche. Baby Innovation Awards 2012 gingen naar:

 

 

Categorie Mobility: June, easywalker

Volgens de vakjury een eigentijdse kinderwagen die in alle opzichten aan de wensen van de moderne ouder voldoet: compact, licht, sterk én praktisch zoals de mogelijkheid om de wagen met zitting in één beweging in en uit te vouwen.

Categorie Travel & Safety: Wrapper Motion, Lodger

Een praktische, multifunctionele 3-in-1 deken van zachte fleece, te gebruiken als speelkleed en wikkeldoek maar ook geschikt voor vervoer in de autostoel. Een geslaagd product en mooi afgewerkt, vond de vakjury.

Categorie Care: Buzz B, ZoLi Baby

Eén van de lastigste handelingen bij babyverzorging, het nagelknippen, wordt met de Buzz B een stuk gemakkelijker, aldus de vakjury. Mooie vorm, gemakkelijk te bedienen en met handige kleurenindicatie op de vijlpads voor de verschillende leeftijdsfasen.

Categorie Feeding: Mammae Plus, Beaunen

Volgens de vakjury een innovatieve en fraaie voedingsbeha voor moeders met een cupmaatje meer. De borst blijft bij het voeden discreet bedekt, zit direct zonder extra ondersteuning in de goede positie en beperkt zo de kans op ongemakken.

Categorie Furniture & Decoration: Bounce ’n Sleep, Stokke

Deze unieke combinatie van wipstoeltje en wiegje voor overdag, zorgt voor een veilige en aangename slaap- en speelomgeving, oordeelt de vakjury. Het wipstoeltje kan met baby erin worden opgetild en plat worden neergelegd in het wiegje.

Categorie Toys: Flip rock & roll, Wishbonedesign

De vakjury is onder de indruk van de innovatieve, dubbele functie van de Flip rock & roll. In een handomdraai ‘flip’ je zonder gereedschap van hobbelpaard naar loopwagentje en weer terug.

Alle genomineerde en winnende producten staan tot en met zondag 26 februari op de Negenmaandenbeurs in de Amsterdam RAI.

Een vakjury nomineert
De Baby Innovation Award is een initiatief van vakblad BabyWereld in samenwerking met BabyStuf, de Negenmaandenbeurs en WIJ Jonge Ouders. Een vakjury van experts en redacties nomineert elk jaar uit een lange lijst van inzendingen de meest innovatieve producten die nieuw op de markt zijn verschenen in de babybranche. Selectiecriteria daarbij zijn: innovatie, gebruiksvriendelijkheid, design, veiligheid en vakmanschap.

Het publiek kiest de winnaars
Zodra de genomineerden bekend zijn is het aan het publiek om de winnaars te bepalen. Via babyinnovationaward.nl stemden dit jaar bijna 10.000 bezoekers op de 20 genomineerden. ‘De verkiezing krijgt steeds meer belangstelling en we hebben dit jaar zelfs een nieuwe categorie moeten toevoegen. Bij het stemmen was het in sommige categorieën een nek-aan-nekrace’, aldus Carola Siksma-Ruiters van BabyWereld & BabyStuf, ‘het is een mooie lijst van winnaars geworden’.

Deel dit bericht