Bibliotheek Rivierenland verwelkomt 1000ste BoekStart-baby

Woensdagmiddag 28 maart schreef bibliotheek Druten Feline Jurriëns in als 1000ste BoekStart-lid van Bibliotheek Rivierenland. Zij ontving naast het bekende BoekStart-koffertje ook een grote Dikkie Dik knuffel en een toepasselijk boek.

BoekStart is een leesbevorderingsproject voor alle baby’s en hun ouders. In dit project werken gemeente, consultatiebureau en bibliotheek samen. Als een baby drie maanden oud is ontvangen de ouders van de gemeente een brief met een waardebon. Met deze bon kan in de bibliotheek een gratis BoekStart-koffertje, gevuld met babyboekjes, worden opgehaald en wordt de baby ingeschreven als lid van de bibliotheek. In het zeven-maanden-gesprek besteedt het consultatiebureau nogmaals aandacht aan BoekStart en het belang en het plezier van voorlezen en boekjes voor jonge kinderen. De bibliotheek organiseert in dit kader ook regelmatig bijeenkomsten voor ouders en hun baby’s.

Succesvol programma
Eind 2009 is Bibliotheek Rivierenland gestart met een pilot BoekStart in de gemeenten Neerijnen en Druten. BoekStart is een succesvol programma, dat inmiddels ook uitgevoerd wordt in de gemeenten Geldermalsen, Maasdriel, Neder-Betuwe, Tiel en West Maas en Waal.

Meer leden
Voor de aanvang van BoekStart waren maar enkele kinderen van 0-2 jaar lid van de bibliotheek. Feline is de 1000ste baby en de praktijk leert dat met de baby’s zich ook een wel ouders en broertjes en zusjes van baby’s als lid van de bibliotheek aangemeld hebben.

Cadeautjes
Feline heeft van Bibliotheek Rivierenland een grote Dikkie Dik-knuffel en het boek Muis gaat naar de Bibliotheek gekregen, haar ouders een boekje met ouderschapservaringen van bekende mensen. De eerstvolgende baby die in een van de andere BoekStart-gemeenten in Rivierenland als bibliotheeklid ingeschreven wordt, ontvangt ter ere van deze 1000ste inschrijving ook een leuk cadeautje.

Deel dit bericht