Big Bellies: duurzaam shoppen voor het goede doel

Volledige opbrengst van verkochte tweedehands positiekleding gaat naar het goede doel

Ook vrouwen die zwanger zijn, willen er leuk uitzien. Het kopen van een nieuwe garderobe kost echter vaak veel tijd en geld. Na het dragen hangt de kleding vaak doelloos in de kast of staat het in een doos op zolder. Terwijl het nauwelijks is gedragen en dus zo goed als nieuw door een andere aanstaande moeder gebruikt kan worden. Vanuit deze gedachte is webshop Big Bellies opgericht. Moeders en zwangere vrouwen hebben hier de mogelijkheid om kwalitatief goede positiekleding op een simpele manier te kopen en te verkopen. Met de winst van hun (ver)koop of door de kleding te doneren, steunen zij ook de goede doelen waar Big Bellies zich voor inzet.

’Winst’ komt uit voldoening
De mensen die zich inzetten voor de webshop krijgen geen loon of andere beloning voor hun werkzaamhe­den.

Silvia Schakel, zelf moeder van drie kinderen en oprichtster van Big Bellies: “Ik haal veel energie en voldoening uit de samenwerking met de goede doelen en de maatschappelijke betrokkenheid. Bovendien krijg ik van de moeders en zwangere vrouwen veel enthousiaste reacties over het concept, de service en natuurlijk over de aangeboden positiekleding. Dát zie ik als mijn beloning! Door de vaak kort gedragen kleding een tweede leven te geven, doen we samen met onze klanten ook nog eens aan duurzaam on­dernemen.”

Moeders kiezen uit kleinschalige goede doelen
Met de opbrengst van de kleding steunt Big Bellies vijf kleinschalige goede doelen. Dit zijn allemaal stichtingen waarmee intensief wordt samenwerkt. De stichtingen krijgen geen steun van de overheid en zijn afhankelijk van de belangeloze inzet van vrijwilligers, giften en donaties. Moeders die hun po­sitiekleding inbrengen kunnen zélf kiezen aan welk goed doel hun opbrengst wordt overgemaakt! Meer informatie is te vinden op bigbellies.nl.

Share this post

scroll to top