Biologische babyvoeding naar de 90%?

Wist je dat biologische babyvoeding, waarvan de ingrediënten op natuurlijke, milieuvriendelijke en diervriendelijke wijze geproduceerd zijn, en die geen kunstmatige geur, kleur- en smaakstoffen, conserveringsmiddelen of genetisch gemanipuleerde ingrediënten bevatten, je kindje kan beschermen tegen allerlei allergieën en kan helpen om een goed afweersysteem te ontwikkelen?

Is het daarom niet gek dat in Nederland slechts 5% van de babyvoeding biologisch is? En dat terwijl in andere Europese landen, zoals Noorwegen, Duitsland en Groot-Brittanië het aandeel biologische babyvoeding veel hoger Bio_bebo_2ligt, tussen de 45 en 90%.* Juist terwijl er al enkele jaren een trend gaande is waarbij er steeds meer biologische voeding wordt geconsumeerd en gelet wordt op afkomst van ingrediënten en een duurzaam productieproces. Maar als het om babyvoeding gaat, blijven we hierin dus achter. De grote supermarkten bieden vaak slechts de bekende niet-biologische merken aan en de kleinere natuurvoedingswinkels zijn niet altijd makkelijk te vinden of liggen te ver buiten de boodschappenradius.

Barbara den Hollander, zelf moeder van twee jonge kinderen, besloot daar verandering in te brengen. In mei lanceerde zij de webwinkel Bio Bebo, waarin zij meerdere merken biologische babyvoeding samenbrengt. Vanaf nu kunnen gezondheidsbewuste ouders van jonge kinderen kiezen uit een ruim aanbod biologische babyvoeding van meerdere merken en kiezen uit opvolgmelk, papjes, fruit, groente, snacks en meer.

Door verschillende merken in een shop onder te brengen, gratis verzending en next-day-delivery aan te bieden en te werken met een puntensysteem waarmee kan worden gespaard voor kortingen en gadgets, denkt oprichter Barbara een grote doelgroep te kunnen aanspreken.

Barbara houdt ook een blog bij. Daarin laat ze de lezers en kijkers zien tegen welke dingen zij als moeder aanloopt en gebruikt ze een gezonde dosis humor om de dagelijkse beslommeringen van een jonge ouder te relativeren. Daarbij benadrukt ze dat het jonge ouders, en dan met name moeders, goed zou doen om niet zo streng voor elkaar te zijn en niet zo snel een oordeel klaar te hebben. “We zijn wel een beetje klaar met mom-shaming, toch?”, waarmee Barbara duidt op de neiging van (vooral) moeders om andere moeders af te kraken. Haar eigen motto: “Ik ben niet de perfecte moeder, maar mijn kinderen eten wel biologisch. Die van jou ook?”

www.biobebo.nl
www.facebook.nl/biobebo.nl
www.instagram.nl/biobebo.nl

*Onderzoek: Prille moeders; Kansen voor biologisch? uitgevoerd door LEI in 2010Bio_bebo_2

Share this post

scroll to top