Biologische trend zorgt voor groeispurt in biologische kindervoeding

Neolac beantwoordt aan behoefte met aanbod lokale, biologische opvolg- en peutermelk. De populariteit van biologische voeding zorgt ook voor een groeispurt in de behoefte aan biologische alternatieven voor na de borstvoeding.

Neolac, het merk dat biologische kindervoeding op basis van Nederlandse weidemelk maakt, ziet met deze ontwikkeling ook haar klantprofiel en afzetkanalen veranderen; waarmee het merk zich niet alleen richt tot ouders die zelf overwegend biologisch eten, maar ook tot ‘de lichtgroene consument’ die de stap naar biologische kindervoeding maakt. Het merk was al verkrijgbaar bij Ekoplaza en zal vanaf dit jaar ook bij drogisterijketen Etos in de schappen staan.

De jaarlijkse groei van de markt van biologische kindervoeding tussen 2017 en 2021 wordt geschat op 11,61 procent*. Neolac merkt dat de ‘nieuwe’ klantengroep voornamelijk bestaat uit gezondheidsbewuste moeders die zelf geregeld, maar niet uitsluitend, biologisch eten en koken. Zij besteden steeds meer tijd, geld en aandacht aan voeding en hebben veel aandacht voor de herkomst van producten. Neolac biedt hen niet alleen een biologisch product, maar ook een product op basis van 100% Nederlandse melk.

Nederland zuivelland

Nederland kent een lange traditie van zuivelproductie. De bodem en klimaatomstandigheden hier zijn zeer gunstig voor de melkveehouderij. De boeren die de weidemelk voor Neolac leveren kiezen vanuit overtuiging voor biologische melkveehouderij. De ‘Neolac koeien’ grazen gemiddeld 200 dagen per jaar buiten en krijgen biologisch geteeld voer, grotendeels afkomstig van de eigen boerderij. De mest wordt door de boeren hergebruikt op het land waarmee de natuurlijke kringloop wordt voltooid.

Verpakking benadrukt Nederlandse oorsprong

Om de Nederlandse oorsprong van de Neolac opvolg- en peutermelk te benadrukken werd de verpakking aangepast. Nijntje was al langer zichtbaar op de productverpakking van Neolac maar in het nieuwe design is meer aandacht voor de typisch Nederlandse elementen, zoals de molen en tulpen. Het gedachtegoed van Nijntje is gebaseerd op respect voor de wereld van het kind. Het leveren van betrouwbare kwaliteit is hierin een belangrijke kernwaarde die uitstekend past bij de producten van Neolac.

*in het Trendreport Market Research Nest (sept ’17)

Bron: Persbericht

Share this post

scroll to top