Boek: Ieder kind heeft grenzen nodig van Annette Kast

grenzen‘Mijn kind wil voortdurend bezig gehouden worden!’ ‘Mijn dochter huilt telkens wanneer ik haar naar school breng!’ ‘Mijn zoontje wil niet eten!’ Hoe dolblij je als ouder ook bent met je kind, je kunt ook gek worden van dit soort dagelijks terugkerende problemen. Elke keer levert het weer strijd op. Je beseft wel dat je kind grenzen nodig heeft en gebaat is bij een consequente aanpak, toch zijn grenzen en regels in de praktijk vaak lastig te realiseren. Opvoeden lijkt soms wel crisismanagement tussen crèche, werk, poepluiers en afwas door.
Dit boek biedt uitkomst bij alledaagse opvoedproblemen. Je krijgt inzicht in hoe je op een liefdevolle manier de omgang met je kind kunt verbeteren. Met veel tips en herkenbare voorbeelden laat Annette Kast zien hoe je op positieve wijze de eigen verantwoordelijkheid van je kind kunt bevorderen. En je krijgt duidelijke antwoorden op vragen als:
• In welke valkuilen trap je als ouder al snel?
• Hoe doorbreek je de vicieuze cirkel van het gevecht om aandacht?
• Hoe bepaal je welke regels er gelden in je gezin?
• Welke grenzen passen bij welke leeftijd?
• Hoe kun je problemen op een creatieve manier oplossen?

Een praktisch handboek voor ouders die hun kind consequent maar bovenal liefdevol willen opvoeden.
Annette Kast is psychologe en gedragstherapeute. Sinds 1991 heeft deze moeder van drie kinderen haar eigen praktijk als kinder- en gezinstherapeute.

Vind je het moeilijk grenzen te stellen aan het gedrag van je baby, peuter, kleuter of je basisschoolkind? Dan is het boek “Ieder kind heeft grenzen nodig”  van Annette Kast echt een aanrader. In dit boek beschrijft ze op een heldere, duidelijke manier hoe je kunt leren grenzen aan te geven aan het gedrag van je kind en ook wat de valkuilen zijn.
Wat een verademing om dit boek te lezen, zoveel herkenning. Je wilt het als ouders toch graag “goed” doen. In dit boek staat op een positieve manier beschreven hoe je je kind liefdevol maar op een consequente manier kunt laten opgroeien.

Deel dit bericht