Boek voor ouders en kinderen die weg zoeken in opgroeien met hoogsensitiviteit

‘Je maakt je kind veerkrachtig en weerbaar als je enerzijds aandachtig bent voor mogelijke valkuilen, en tegelijkertijd de talenten van je kind versterkt. Dát is hoogsensitief opvoeden.’

Elk kind is uniek, en dat geldt natuurlijk ook voor een hoogsensitief kind. Die hoogsensitiviteit kan zowel de ouder als het kind laten struikelen. Als ouder is het soms even zoeken naar de juiste handleiding om de talenten van je kind tot bloei te laten komen. Dit boek helpt daarbij.
Hoogsensitief opvoeden biedt concrete handvatten aan die ouders kunnen grijpen als ze even de draad kwijt zijn. De auteurs gaan daarbij uit van de talenten van je kind, en helpen je aan de hand van voorbeelden, ervaringen van andere ouders en veel praktische tips verder op weg.

Melissa Mertens deelt haar expertise rond hoogsensitiviteit via lezingen en workshops over hoogsensitieve kinderen. Steven Gielis is lector orthopedagogie en een van de drijvende krachten achter ZITDAZO, een organisatie die op een laagdrempelige manier ouders wil ondersteunen in de opvoeding van hun kind. Lies Cattersel is moeder van een hoogsensitieve dochter en blogt hierover onder meer op de online community Hoogsensitief Opvoeden. Ann Bogemans schreef de gedichten in dit boek. Erika Verhoeven zorgde voor de illustraties.

 

Hoogsensitief opvoeden
Ontdek en versterk de talenten van je kind
Tekst: Melissa Mertens, Lies Cattersel & Steven Gielis
Gedichten: Ann Bogemans
Illustraties: Erika Verhoeven
ISBN 9789401446860| Paperback | 176 blz. | € 19,99

Deel dit bericht