Borstvoedingcafé050, in de stad Groningen!

Er komen steeds meer borstvoedingcafés in Nederland en België. Op vrijdag 8 oktober wordt in de stad Groningen Borstvoedingcafé050 geopend, in café Zomers aan de Vismarkt 56.

De opening wordt tussen 10.30 -12.00 uur verricht door burgemeester Rehwinkel van Groningen.

Het borstvoedingcafé is een plek waar een borstvoedende moeder tijdens of na het winkelen even kan ontspannen en tijd kan nemen voor haar zelf. Krijgt de baby dorst, dan kan zij haar kind voeden onder het genot van een kopje koffie, thee of iets anders. In café Zomers kan zij zich vrij voelen om haar kindje borstvoeding te geven. Ze kan ongestoord samen met haar baby genieten en ontspannen en eventueel praten met andere moeders over borstvoeding! Het Borstvoedingcafé050 is de plek waar voedende moeders iedere dag van harte welkom zijn. Zijn er andere kinderen, ook deze kunnen gerust meekomen.

Vragen?

Zijn er borstvoedingsvragen zoals: Hoe zit het ook al weer met kolven op het werk? Waarom zijn nachtvoedingen zo belangrijk? Hoe doen andere moeders dat nou, voeden in het openbaar? Wanneer begin je met de introductie van vast voedsel? Daarom is er altijd op de! 1e vrijdag van de maand, van 10.00 tot 12.00 uur een deskundige aanwezig om antwoord te geven. Dit kan een lactatiekundige zijn, of een contactpersoon van de borstvoedingvereniging VBN, soms is er een kinderdiëtist aanwezig. Deze mensen hebben veel borstvoedingervaring en borstvoedingkennis en met hen kan in informele sfeer gepraat worden.

Ook aanstaande moeders zijn van harte welkom in het café om zich alvast te oriënteren op de borstvoedingsperiode die er aan komt.

Nog even op een rijtje:

1. dagelijks toegang om je kindje te voeden

2. de 1e vrijdag van de maand, van 10-12 uur, is er een borstvoedingdeskundige aanwezig;

3. aanmelden is niet nodig;

4. toegang is gratis;

5. consumpties zijn voor eigen rekening;

6. andere kinderen, partner, moeder, schoonmoeder of een vriendin, iedereen is natuurlijk welkom;

7. hulp nodig met buggy of kinderwagen, vraag een medewerker om te helpen;

8. voor informatie en vragen: bvcafe050@borstvoeding.com

Borstvoedingcafé050 is een initiatief van de Provinciale Werkgroep Borstvoeding Groningen (PWBG). De deelnemers zijn: de ziekenhuizen UMCG, Martini, Ommelanderziekenhuisgroep en Refaja, Kraamzorgorganisaties Het Groene Kruis, De Kraamvogel en Isis en de GGD, VBN en Kenniscentrum Borstvoeding.

Deel dit bericht