Burgemeester komt voorlezen in bibliotheek

Burgemeester Eberhard van der Laan komt op woensdag 25 januari voorlezen tijdens Nationaal Voorleesontbijt.

Hij doet dit in het kader van de Nationale Voorleesdagen die op dezelfde dag van start gaan.

De burgemeester komt om 09.00 uur langs in OBA Slotermeer en leest voor uit het Prentenboek van het Jaar, ‘De voorleesdagenkleine walvis’. Na het voorlezen genieten de kindjes van een heerlijk ontbijtje. Het moment is ook bijzonder omdat de pas benoemde OBA-kinderdirecteur Dominique van Hoof voor het eerst aanwezig is bij een activiteit.

Van slapende knuffels tot kindertheater

Tijdens de Nationale Voorleesdagen is er in de OBA nog meer te beleven voor de allerkleinsten (2 – 6 jaar) en hun ouders. Kinderen kunnen hun knuffel meenemen naar het voorlezen met Mylo Freeman, waarna de knuffels in de OBA blijven slapen. Ook zijn er diverse theatervoorstellingen rond het boek ‘De kleine walvis’, zoals een muzikale voorleesvoorstelling.

Gratis walvisje cadeau en winactie

Kinderen van 2 tot 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen OBA-lid worden, ontvangen een lief walvispoppetje cadeau. Ook kunnen kinderen meedoen aan een kleuractie om een OBA-prijzenpakket te winnen. OBA-lidmaatschap is gratis voor kinderen.
Het Voorleesontbijt met de burgemeester is gratis. Omdat het aantal plaatsen beperkt is, is reserveren verplicht.  Informatie over alle activiteiten staat op de website.

Het belang van voorlezen

De Nationale Voorleesdagen worden georganiseerd door de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CNPB). Tijdens deze periode wordt er extra veel voorgelezen in bibliotheken en op scholen. Voorlezen is belangrijk: al met 15 minuten voorlezen per dag, leert een kind zo’n 1.000 woorden extra per jaar. De OBA kent een uitgebreide collectie prentenboeken. 

Over de OBA

De OBA (Openbare Bibliotheek Amsterdam) bestaat uit een Centrale OBA en 25 vestigingen in de gemeente Amsterdam, Diemen en Ouder-Amstel. Met ruim 180.000 leden, bijna vier miljoen bezoekers en ruim 7.500 activiteiten per jaar is de OBA de meest bezochte culturele ontmoetingsplaats in Amsterdam.

Deel dit bericht