Checklist: Waar moet een goede luier aan voldoen?

Je baby draagt de hele dag en nacht door een luier. Dat gaat zo door tot het moment dat je kindje zindelijk is. Het is daarom heel belangrijk om je kind een goede luier te laten dragen om rode en pijnlijke billetjes te voorkomen. Je wilt niet dat je baby ergens last van heeft, maar juist het allerbeste voor je kindje. Daarom volgt hier een checklist waar een goede luier minimaal aan moet voldoen. Uiteraard is de prijs alvast een van de belangrijke factoren, want goede luiers hoeven duur te zijn.

  1. Over absorberend vermogen beschikken

De beste luier beschikt over een groot absorberend vermogen. Het is namelijk het allerbelangrijkst dat de luier vocht goed opneemt. Gebeurt dat niet dan krijgt je baby op den duur last van luieruitslag met een rode en schrale huid die kapot gaat. De Kruidvat luier komt overigens uitstekend uit de test als het gaat om het absorberend vermogen.

  1. Comfort bieden

Het is belangrijk dat een goede luier comfort biedt. Comfort in de zin van dat het materiaal fijn en zacht aanvoelt, maar ook soepel is. Een dunne luier die fluweelzacht aanvoelt, is natuurlijk ideaal. Dan merkt je kindje niet eens dat er een luier om de billetjes zit. Een comfortabele luier verdient dan ook de voorkeur.

  1. Voldoende bewegingsvrijheid bieden

Pasgeboren baby’s zijn natuurlijk nog niet zo beweeglijk als een baby van zes of acht maanden. Het is echter wel altijd van belang om een goede luier te kopen die voldoende bewegingsvrijheid biedt. Dat betekent niet alleen dat de luier niet voor hinder zorgt, maar ook dat de luier niet verschuift. Bij het verschuiven van de luier bestaat natuurlijk de kans op doorlekken.

  1. Ideale pasvorm

Een goede luier moet natuurlijk ook een ideale pasvorm bieden. Daarom zijn luiers ook in allerlei maten verkrijgbaar. De maat is daarbij niet of de leeftijd van je baby afgestemd, maar op het gewicht. Een luier is pas echt goed als de pasvorm verder geoptimaliseerd is, zoals een luier met een rugelastiekje.

  1. Milieuvriendelijk

Het is het beste als een wegwerpluier op milieuvriendelijke wijze is geproduceerd. Dat is onder meer te herkennen aan keurmerken, zoals FSC. Ook indien een luier is voorzien van een EU Ecolabel is er sprake van heel weinig impact op het milieu. Op deze wijze kies je voor de allerbeste luiers voor je kindje en houd je daarbij rekening met het milieu.

 

In samenwerking met Kruidvat

Deel dit bericht