Childhome steunt zowel geldelijk als materieel kinderprojecten in Senegal

vlovDonderdag  22 april werd bij Childhome het glas geheven op de 25e verjaardag van het bedrijf. Het zilveren jubileum zelf was niet het grote gespreksonderwerp maar wel de projecten die naar aanleiding van deze verjaardag werden ondersteund. Begin dit jaar lanceerde Childhome de Black Limited Edition 2010, een modieuze productlijn in stijlvol zwart met magenta toets. 5% van de totale opbrengst van deze jubileumlijn wordt geschonken aan Senegalese kinderprojecten die Childhome nauw aan het hart liggen: Senegal bevalt, een project van het VLOV in samenwerking met Caritas International dat kinder- en moedermortaliteit tijdens en net na de zwangerschap bestrijdt en het kindertehuis La Pouponnière.

Zilveren jubileum

Er waait een frisse wind door het bedrijf van de familie Aerts dat met trots kan terugblikken op 25 succesvolle jaren. Het bedrijf uit Kontich onderging voor het jubileumjaar een verjongingskuur met een nieuwe, frisse huisstijl en een duidelijke positionering van alle merken onder de twee hoofdmerken Childwood en Childwheels tot gevolg. Reden genoeg dus voor een feestelijk jaar dat wordt ingeleid met de Black Limited edition 2010.

Senegal bevalt

Stefan en Nathalie Aerts is een veelbereisd koppel. Tijdens een gezinsreis naar Senegal werd enkele jaren geleden niet enkel hun creatieve geest beroerd. Het hoge mortaliteitscijfer van zowel aanstaande moeders als hun kinderen liet hen niet meer los. Het gezin richtte het Aerts for Africa Fonds op waar zowel Stefan en Nathalie maar ook hun kinderen consequent voor bleven sparen. Een bevriende vroedvrouw bracht hun in contact met het project Senegal bevalt van het VLOV (Vlaamse Organisatie van Vroedvrouwen). Unaniem besloot het gezin dat dit project de ideale bestemming was voor hun Fonds.

Het ondernsemerskoppel besloot om de zilveren jubileum van hun bedrijf met een speciale editie te vieren. De Black Limited edition 2010 werd begin dit jaar gelanceerd. 5% van de opbrengst ervan wordt aangewend om de middelen van hun Fonds te laten aangroeien. Hun doelstelling was om met deze schenking de integrale werkingskost voor 2010 van het project te kunnen bekostigen. Nathalie en Stefan geloven sterk in dit project dat een verlaging van de mortaliteit van kinderen en neonatale sterfte in Senegal beoogt. De doelstellingen van Senegal bevalt zijn de opleiding van de plaatselijke vroedvrouwen en matrones te verbeteren, het aanleveren van medisch materiaal en kansarme intelligente meisjes de mogelijkheid bieden om een kwalitatieve 3-jaar durende opleiding te volgen tot vroedvrouw.

La Pouponnière, een tehuis met een warm hart voor de kinderen

Al snel bleek dat het Aerts for Africa Fonds meer dan voldoende middelen bezat om de werkingskosten van Senegal bevalt voor 2010 te bekostigen. Via de bevriende vroedrouw kwam Childhome in contact met de instelling La Pouponnière. Dit tehuis biedt tijdelijk onderdak aan ongeveer 90 kinderen die thuis niet meer in hun primaire behoeften kunnen worden voorzien. Childhome werd er geconfronteerd met kinderen die, ondanks de erg beperkte werkingsmiddelen, zo goed en warm mogelijk werden opgevangen. Childhome besloot om dit project zowel geldelijk als materieel te steunen; speciale op maat gemaakte kinderbedjes met aangepaste matrasjes, kleinmeubelen, draagmanden, 4-wielers en ander nuttig kidshardware werden in een container geladen richting Senegal. Verder steunt Childhome ook het nieuwbouwproject zodat niet alleen beter materiaal maar ook een betere en ruimere accomodatie kan worden gegarandeerd voor 170 kinderen.

senegalGeldelijke èn materiële steun

De winkeliers hebben dit project alvast warm onthaald tijdens de aankoopperiode. Vorige donderdag kon daardoor ook de chèque van 5.250 euro overhandigd worden aan het VLOV. De opbrengst van de Black Limited Edition 2010 oversteeg de verwachtingen van Childhome al snel waardoor La Pouponnière ook op een mooie steun van 27.750 euro kan rekenen. Daarnaast bood Childhome klanten en collega’s eveneens de mogelijkheid om extra materiële steun te bieden. De container met kids-hardware van Childhome werd hiermee aangevuld met -onder andere- flesjes, fopspenen en babyspeelgoed.

Na de winkelier kan ook u sponsor worden!

Na de winkeliers doet Childhome een warme oproep naar alle aanstaande/jonge ouders om voor deze productlijn te gaan. Ze doen niet alleen een exclusieve, kwalitatieve aankoop maar bieden onrechtstreeks de Senegalese moeders een perspectief op betere materniteitszorgen en bieden de kinderen veel meer kansen op een goede start. Ouders die dit productengamma mee willen opnemen op hun geboortelijst, kunnen desgewenst het logo van dit project opvragen om dit mee te integreren in hun geboortekaartje.

Voor meer info betreffende de ondersteuning die Childhome biedt aan deze projecten kan u surfen naar http://www.childwheels.com/africa

Voor meer info betreffende het VLOV kan u terecht op www.vlov.be

Voor meer info betreffende Caritas International kan u terecht op www.caritas-int.be

Deel dit bericht

Eén reactie op “Childhome steunt zowel geldelijk als materieel kinderprojecten in Senegal

  1. Pingback: Blijven smeren « Spotjes weblog @ http://blog.spotje.net

Gesloten voor reacties