De Blokkendoos is ‘Leidsterteam van 2008’

Al 10 jaar lang een hecht team dat adequaat omgaat met complexe situaties en veel aandacht besteedt aan open en eerlijke communicatie met ouders.’ Aldus het juryrapport over kinderdagverblijf De Blokkendoos uit Tilburg dat afgelopen zaterdag tot ‘Leidsterteam van het Jaar 2008’ werd bekroond. Tijdens de KindVak-beurs in Den Bosch kregen de winnende leidsters de felbegeerde Ezeltje Prik Bokaal uit handen van juryvoorzitter Marinske Riethorst. Zij is hoofdredacteur van het blad Ezeltje Prik, dat het evenement voor de derde keer organiseerde. De Blokkendoos kreeg ook een prijzenpakket met speelgoed van Little Tikes, ter waarde van €1.500,-.
Daarnaast krijgen de winnaars een VIP-ontvangst bij de Nutricia Kindervoeding Service. Nutricia/Feeding for Life is dit jaar hoofdsponsor van de verkiezing. Ook de nummers twee en drie – de teams van kinderdagverblijf Bert & Ernie uit Vlierden en ‘t Stationnetje uit Oosterhout – ontvingen een speelgoedpakket. De overige twaalf finalisten namen de troostprijs (een Little Tikes-zandbak) mee naar huis. Ouders lovend Wie beste Leidsterteam 2008 wilde worden, moest aan een aantal criteria voldoen: teamspirit, flexibiliteit, communicatie met de ouders, stabiliteit van het team en de omgang met bijzondere situaties. “De 15 finalisten zijn gekozen uit vele honderden inzendingen,” aldus juryvoorzitter Marinske Riethorst. “Van e-mailtjes tot uitgebreide brieven van kinderen en van prachtige verhalen en knutselwerken van de oudercommissie tot fotoboeken van de leidsterteams zelf. Al die ouders zijn lovend over de finalisten.
Over hoe zij omgaan met de kinderen en ervoor zorgen dat de kinderopvang een tweede thuis is en over hoe de ouders zélf worden ontvangen. Daar zaten echt hele bijzondere, ontroerende en grappige verhalen tussen!” Enkele inzendingen: ‘Soms zijn ze zo lief voor hem, dat ik er bijna jaloers van word’, ‘Voor mijn dochter is het bijna een straf als zij een dag niet naar het kinderdagverblijf kan’, ‘Mamma ga jij maar naar huis, ik blijf hier!’en ‘Een verlengstuk van thuis’.
Echte professionals De spanning in de stampvolle zaal was zaterdag om te snijden. Op een groot scherm zagen de genomineerde teams foto’s die gemaakt waren op hun kinderdagverblijven. Als een ‘wave’ steeg dan ook her en der gejuich op in de overvolle zaal bij het zien van bekende beelden. “Jullie zijn de beste leidsters, de echte professionals van Nederland,” zo roemde Marinske Riethorst de finalisten. “Er is duidelijk veel kwaliteit.
Alle genomineerde teams voldeden ruimschoots aan de criteria. Dus ging het om aspecten waarin teams écht uitblinken en extra punten konden scoren. Uiteindelijk sprongen De Blokkendoos, Bert & Ernie en Stationnetje eruit door hun betrokkenheid bij kinderen en ouders, hun teamspirit en in de manier waarin ze omgaan met bijzondere situaties,” legde Riethorst uit. Naast de hoofdredacteur van Ezeltje Prik bestaat de jury uit vertegenwoordigers van vier organisaties die verbonden zijn aan de kinderopvang: MO groep Kinderopvang, ABVAKABO FNV (grootste vakbond in de publieke sector), Nederlands Jeugdinstituut en BOinK (Belangenvereniging van Ouders in de Kinderopvang).

Deel dit bericht