De leukste babynamen voor 2022

Gefeliciteerd! Bij het lezen van deze tekst is er hoogstwaarschijnlijk een kleine op komst. Door alle hectiek rondom de zwangerschap, heb je misschien nog niet na kunnen denken over eventuele namen. En dat snappen wij helemaal: vandaar dat we de leukste babynamen voor 2022 even op een rijtje zetten voor je.

Populaire jongensnamen
Hoe jaren geleden namen als Tom en Sam erg populair waren, spreken we nu van hele andere benamingen. Veelvoorkomende babynamen veranderen eens in de zoveel jaren, maar hieronder staan de bekendste namen van dit moment die ook in 2022 nog erg populair zullen zijn.

1. Noah
2. Luuk/Luc
3. Sem
4. Daan
5. Finn

Populaire meisjesnamen
Over het algemeen zijn bekende meisjesnamen de afgelopen jaren ongeveer hetzelfde gebleven in vergelijking met jongensnamen. Zo stond in 2002 de naam ‘Julia’ op nummer zes en is diezelfde naam tegenwoordig nog steeds razend populair.

1. Emma
2. Julia
3. Tess
4. Mila
5. Zoë

Kort maar krachtig
Een trend die de laatste paar jaren bij het uitkiezen van een babynaam enorm is toegenomen: het gebruik van korte namen. Namen met één lettergreep als Noud, Mees en Tess, worden daardoor steeds vaker gebruikt. Er zijn natuurlijk ook uitzonderingen. Zo zijn de meisjesnamen Evi en Emily hard aan het stijgen in populariteit, terwijl de naam Fleur juist langzaam aan het dalen is.

Meisjesnamen die eindigen met -a
Zoals je misschien al wel hebt opgemerkt, eindigen veel meisjesnamen met –a. Waar die hype opeens vandaan komt, is nog niet helemaal duidelijk. Wel heeft het waarschijnlijk te maken met het feit dat deze namen erg liefelijk klinken. Maar liefst de helft van alle meidennamen in de top tien eindigt met –a. Een paar voorbeelden van bekende meisjesnamen: Yara, Sara, Nora, Fenna, Isa, Anna, Olivia, Ella, Livia, Elisa, Lara, Amira, Alina, Emilia, Mia, Ada en Aya.

Stoere jongensnamen
In 2021 was het al enorm hip en die trend zal zich ook zeker voordoen in 2022. Het aantal jongens met een stoere en hippe naam is enorm aan het stijgen. Ook bij deze namen zien we dat ze vaak niet meer uit één of twee lettergrepen bestaan. Een paar voorbeelden: Liam, Tijn, Luca, Max, Bram, Gijs, Dex, Owen, Dani en Boaz.

Welke naam er ook wordt gekozen, het is altijd een leuk idee om geboortekaartjes op te sturen. Op Kaartje2Go kun je geheel zelf een persoonlijke kaart ontwikkelen.

in samenwerking met Kaartje2go

Deel dit bericht