De Nederlandse Moedermelkbank breidt uit!

De moedermelkbank van VUmc en AMC is een groot succes. Binnenkort gaan ook ziekenhuizen in Maastricht en Rotterdam gebruik maken van donormelk. Vanwege deze uitbreiding zijn nieuwe donoren zeer welkom.

Ben je pas bevallen, heb je meer dan genoeg melk voor je eigen kindje en wil je melk afstaan aan de moedermelkbank? Meld je dan aan!

Donormelk wordt gegeven aan kinderen wiens moeder zelf geen of onvoldoende melk produceert of waarvan de moedermelk niet kan worden gebruikt. Ideaal is als alle te vroeg geboren baby’s moedermelk krijgen. Maar het blijkt dat juist de moeders van kinderen die op de afdeling IC Neonatologie zijn opgenomen vaak niet (of niet voldoende) melk produceren om hun kind te voeden. Soms zijn de moeders zelf ook ziek, of kan de baby nog niet aan de borst drinken en moet de melk daardoor langdurig afgekolfd worden.

Sinds de start van 2011 hebben 400 moeders melk aan de moedermelkbank gegeven met gemiddeld 9 liter per donor. Hiermee zijn 250 baby’s geholpen met melk van de m-bank. Daarnaast hebben nog 200 kinderen donormelk ontvangen die mee deden aan de Early Nutrition Study.

Bron: VUmc

Lees hier over een moeder die haar borstvoeding doneerde

Deel dit bericht