Dit zijn de meest trendy babynamen van 2022

Hoera! Je bent in verwachting. Ook tijdens de zwangerschap kun je er op en top van genieten door alvast spulletjes te kopen en na te denken over een babynaam. Het kiezen van een goede naam kan behoorlijk lastig zijn. Zo zijn er ouders die het aan laten komen op het allerlaatste moment en dan pas een knoop doorhakken. Dat is geen probleem, maar het is wel goed om alvast wat inspiratie op te doen. Wat zijn de trends van 2022 op het gebied van babynamen?

Babynamen trends

Er zijn verschillende trends gaande betreft het kiezen van een babynaam. Onze samenleving wordt steeds diverser en inclusiever en dat is ook te zien is de babynamen. Zo wordt er steeds vaker gekozen voor genderneutrale namen; namen die je voor alle genders kunt gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan namen als Pascal of René. Maar je kunt bij het kiezen van namen voor je baby ook denken aan een stoere jongensnaam of meisjesnaam.

Stoere jongensnamen

Het is tegenwoordig populair om te kiezen voor een stoere jongensnaam. Deze jongensnamen hebben vaak maar één of twee lettergrepen. Vaak zijn ze ook niet Nederlands, maar komen ze uit het buitenland. Denk bijvoorbeeld aan Jake, Mason, Boris, Mick of Boaz.

Stoere meisjesnamen

Wordt het een meisje en wil je het stoere karakter van een babynaam aanhouden? Ook voor meiden zijn er heel wat stoere namen te verzinnen. Het zijn vaak afkortingen van langere namen. Zo wordt Julia bijvoorbeeld Juul of kies je voor Noor, een afkorting van Nora. Ook hier geldt weer een ritme; ze hebben één lettergreep en zijn niet langer dan vier letters. Dat is ook goed om rekening mee te houden als je je geboorte gedichten gaat schrijven.

Buitenlandse namen

Buitenlandse namen zijn ook erg populair. Vooral de Italiaanse en Scandinavische namen doen het goed. We zien dat ook steeds vaker dat kinderen namen krijgen zoals Sofia voor een meisje en Matteo voor een jongen. Het is nu nog redelijk origineel, maar de komende jaren zullen meer toekomstige ouders de overstap maken naar Italiaanse namen.

Niet alleen Italië doet het goed, dat geldt ook voor Scandinavië. Een naam als Finn is al jaren populair, maar er zijn ook andere namen die het goed doen. Het gaat vaak om korte namen met internationale allure. Namen als Sven, Vigo, Lars en Bjorn zijn erg populair onder de jongens. Voor de meisjes zijn er ook genoeg opties. Zo zijn vooral Liv en Elin al tijden erg geliefd.

Genderneutrale babynamen

Een laatste trend om rekening mee te houden is genderneutraliteit. We worden steeds inclusiever en diverser en je hoeft niet meer te kiezen voor een jongensnaam of een meisjesnaam. Genderneutraal is helemaal van deze tijd. Kies dus gerust voor een naam als Nicky, Jules, Robin, Sydney, Noa of Yaniek. Wist je dat veel van deze genderneutrale namen ook een mooie betekenis hebben? Zo betekent Nikcy ‘overwinnaar’ en Yaniek ‘genadig’. Charlie is ook een goede optie

In samenwerking met Babynamen.nl

Share this post

scroll to top