Doodgewoon kinderen begeleiden bij rouw

Hoe gaan kinderen om met afscheid en verdriet?

Hoe praten we met hen over een overlijden?doodgewoon
Hoe help je kinderen in hun rouwproces?

Voor het eerst moeten omgaan met de dood van familieleden of vrienden is een bepalende ervaring in het opgroeien van een kind. Bovendien is het vaak erg moeilijk voor leerkrachten, hulpverleners en ouders om te weten wat er juist omgaat in het hoofd van een rouwend kind.

DoodGewoon biedt waardevolle inzichten om kinderen te begeleiden bij het rouwproces, zowel voor de professional als voor ouders. Vanaf het moment van overlijden tot en met het eerste jaar na het verlies gaat het boek in op manieren om kinderen te betrekken bij speciale momenten. Dat gebeurt via een handige tijdslijn, waarbij elk betekenisvol moment in het jaar een kans biedt om het rouwproces te initiëren.

DoodGewoon besteedt speciale aandacht aan de opvang op de school zelf. Aan de hand van tekeningen, creatieve opdrachten, visualisatie en verhaaltjes toont het boek hoe de spontane verwerking van kinderen er ondersteund kan worden.

Lies Scaut is maatschappelijk werkster en psychotherapeute in De Weg Wijzer – Centrum voor Psychotherapie. Ze specialiseerde zich in de verwerking van chronische en complexe traumatiserende ervaringen, verlieservaringen en dissociatieve stoornissen.

 

Auteur: Lies Saut

Aantal pagina’s: 200

Uitvoering:  Paperback met flappen

ISBN: 978 94 014 2653 4

Prijs: €24,99

Uitgeverij: Lannoo Campus
 

Deel dit bericht