Een babykamer maken, wat doe je zelf en wat besteed je uit?

De babykamer klaarmaken, het is een van de mooiste en ook een van de meest stressvolle opgave tijdens de zwangerschap.

U wilt natuurlijk een prachtig kamertje maken voor de baby, maar dit vergt tijd, energie en geld. Hoe zorg je ervoor dat u de baby kunt verwelkomen in een mooi eigen kamertje? In dit artikel komt u te weten wat u het beste zelf kunt doen en welke taken u het beste kunt uitbesteden.

Begin bij het begin

Het ontwerpen en inrichten van de babykamer is een behoorlijke klus. U doet er daarom goed aan om bij het begin te beginnen. En dat is, een plan maken. Ga niet overhaast aan de slag, maar zorg voor een goed plan. Wat is er allemaal nodig en hoe krijg je het voor elkaar? U doet er goed aan om lijstjes te maken met meubels, accessoires en gadgets die u echt nodig heeft. Daarnaast doet u er goed aan om ook een plan te maken qua ontwerp en design. Doe inspiratie op in babywinkels, tijdschriften en online. Zorg dat u een duidelijk beeld voor ogen hebt van hoe de babykamer eruit komt te zien. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om de kamer op tijd en naar wens gereed te maken.

Dierbare momenten

Ondanks dat het stressvol kan zijn om een babykamer in te richten en te ontwerpen, is het ook een emotionele en dierbare klus. Het wiegje in elkaar zetten is bijvoorbeeld een herinnering dat u voor altijd bij zal blijven. Het is handig om bepaalde zaken uit handen te geven, maar zorg ervoor dat u hierdoor niet deze dierbare momenten verliest. Het uitzoeken en opruimen van de kleertjes is bijvoorbeeld een bijzonder moment tijdens de zwangerschap. Mis deze mooie momenten niet tijdens alle stress.

Kies voor kwaliteit

Sommige zaken kun je beter uit handen geven. Zeker wanneer u en uw partner beide werken tijdens de zwangerschap, is er niet al te veel tijd om aan klussen te besteden. U wilt natuurlijk een prachtige kinderkamer. Wanneer u twee linkerhanden heeft, kunt u kluswerk het beste uit handen geven. Dit geldt ook voor het schilderen van de babykamer. U wilt natuurlijk dat dit goed gebeurt. Hier kunt u zelf mee aan de slag gaan, maar is het niet veel handiger om dit door een professional in één keer goed te laten doen? Het bespaart je een hoop tijd en moeite!

Een trend op het gebied van babykamers zijn muurschilderingen. Hoe gaaf is het om bijvoorbeeld een dierenprint op de muur te laten schilderen of een prinsessenthema? Het geeft de kamer direct een prachtige uitstraling. U kunt natuurlijk zelf een creatieve uitspatting op de muur proberen, of een schilder inhuren. Huur eenvoudig een schilder in om de babykamer te voorzien van een prachtige muurschildering.

Elektriciteit, hoe zit dat?

Veel stellen toveren de kluskamer, opbergkamer of andere kamer die nu niet optimaal wordt gebruikt tot babykamer. Een nadeel hiervan is, is dat de elektriciteit wellicht niet ideaal functioneert. Mist u een stopcontacten of wilt u nog een extra lamp aan het plafond hangen? Dit zijn van die klusjes die erbij komen kijken wanneer u aan de babykamer begint. Wanneer u echter geen kennis heeft van elektriciteit, kan het een gevaarlijke en lastige klus zijn. Voor uw veiligheid en dat van de babykamer, doet u er dus goed aan om een elektricien in te schakelen. Laat een elektricien de boel controleren en aanpassen maken daar waar nodig is.

Babyklaar

Uiteindelijk is daar de taak om de babykamer ‘babyklaar’ te maken. Dit doet u aan het einde van de rit. Dit is het opbergen van de kleertjes, het wiegje voorzien van matras, matrasbeschermer, dekens en het installeren van de verzorgingsproducten voor de baby. De babykamer is nu klaar en u kunt met blijde verwachting uitkijken naar het moment dat deze kamer gebruikt kan worden!

De babykamer gereedmaken hoeft helemaal geen onmogelijke klus te zijn of te worden. Ga aan de slag met een duidelijk plan, lijstjes met wat gedaan en gekocht moet worden en geef het zware werk uit handen. Het gereedmaken van de babykamer is ook een mooi project waarmee u veel dierbare herinneringen kunt maken. Geniet daarom van dit unieke proces!

 

In samenwerking met Zoofy

Deel dit bericht