Een enkele klik om het verschil te maken

liedpasgeborenenMuziekfans kunnen vroeggeboren kinderen steunen door het liedje “Sing Me Another Song” te downloaden op 11 december 2009

Download en schenk: EFCNI, de “European Foundation for the Care of Newborn Infants”, kondigt 11 december aan als “donation day” voor pasgeboren en vroeggeboren kinderen. Een enkele klik is voldoende om de noden van prematuurtjes te steunen: download gewoon het liefdadigheidslied van EFCNI “Sing me another song“, op iTunes of Amazon voor maar 1.99 euro. De opbrengst gaat naar EFCNI en dient om de belangen van vroeggeboren kinderen en hun families op Europees niveau te bepleiten.

Een lied voor de kleinste der kleinsten
De Zweedse sterpianist Robert Wells en rockmuzikant Jakob Samuel brachten het lied “Sing Me Another Song” uit om de publieke aandacht te vestigen op de problemen die vroeggeboren kinderen en hun ouders ervaren. Vorig jaar werden er alleen al in België 5750 kinderen te vroeg geboren. Op Europees niveau is er sprake van 400.000 tot 500.000 prematuurtjes per jaar, wat van hen de grootste kinderpatiëntengroep maakt.

11 December: Downloading and helping – together
Op 11 december kan iedereen die wenst de noden van vroeggeboren kinderen te steunen, via de website www.efcni.org op een rechtstreekse link kllikken voor het downloaden van “Sing Me Another Song” op iTunes and Amazon voor 1.99 euro. De opbrengst gaat naar de liefdadigheidsorganisatie EFCNI. Elke klik helpt om het leven van vroeggeboren baby’s en hun ouders te verbeteren.

Een lied dat je niet onberoerd laat
Emotioneel en melodische, zacht en kwetsbaar: de liefdadigheidshit “Sing Me Another Song” werd gecomponeerd op prematuurtjes en hun familie de moed te geven het avontuur van het leven aan te gaan, ondanks de vele uitdagingen die hun pad zullen kruisen. Na de geboorte ligt de piepkleine vroeggeboren baby hulpeloos in een couveuse, steriel en geïsoleerd van de rest van de wereld, gescheiden van zijn ouders door een glazen wand. De enige manier waarop ouders hun liefde kunnen uiten en voor hun prematuurtje kunnen zorgen is door het gebruik van hun stem, een zacht lied om hun kind te hullen in een “akoestisch deken”.

Hardrockers’ wiegenlied voor de meest kwetsbare baby’s

Entertainer, pianist en componist Robert Wells is één van de Scandinavische topartiesten. Hij presenteert klassieke giganten als Bach en Beethoven in een nieuw kleedje. Zijn muziek sprankelt van humor en brengt verleden en heden, klassiek, jazz en pop samen. Als artist werkte Robert Wells met de Chinese muzikant Tan Dun samen om het officiële Olympische openingsnummer te componeren voor de Olympische Spelen in Peking in 2008. Als ouder is hij zelf vader van een prematuurtje en peter van de Zweeds oudervereniging voor vroeggeboren kinderen Tummeliten (“Tom Thumb”). Jakob Samuel, de stem in het liefdadigheidslied, is de zanger van de Zweedse hardrock band The Poodles. Hij deelde het podium met onder andere HammerFall and Gotthard.

European Foundation for the Care of Newborn Infants (EFCNI) is zowel een netwerk voor iedereen die betrokken is bij vroeggeboren kinderen en zieke pasgeborenen als een forum voor wetenschappers. Zo brengen zij o.a.  ouderverenigingen van 18 Europese landen samen, waaronder ook de Vlaamse Vereniging voor Ouders van Couveusekinderen (VVOC, www.vvoc.be). Hun doel is langdurige verbetering brengen in de zorgsituatie van deze kinderen. Ze willen er voor zorgen dat Europa’s grootste kinderpatiëntengroep de nodige aandacht krijgt en de belangengroep heeft die nodig is.
Meer informatie op www.efcni.org of www.vvoc.be

Deel dit bericht