Een gezonde baby begint met?

Ook voor Babytjes is het geven van vitamines belangrijk.

Vitamine K is belangrijk voor de bloedstolling. Een baby kan de eerste drie maanden zelf nog geen vitamine K aanmaken en om een bloedingen te voorkomen is het belangrijk dat je kindje dit toegediend krijgt.
De eerste dosis vitamine K krijgt je baby na de geboorte van de verloskundige. De verloskundige geeft dit met een pipet in het mondje van je baby. Deze dosis is genoeg voor de eerste week na de geboorte. Alle pasgeboren baby’s krijgen deze dosis, ongeacht of je borst- of kunstvoeding gaat geven. Vitamine K kun je gemakkelijk online bestellen bij  bijvoorbeeld Vitaminstore.nl

Extra vitamine K bij borstvoeding

Als je volledig borstvoeding geeft heeft je kindje extra vitamine K nodig, omdat borstvoeding bijna geen vitamine K bevat. Hiermee start je op de 8e dag na de geboorte. Krijgt je kindje volledig kunstvoeding dan is het niet nodig om met vitamine K te starten, dit is namelijk aan kunstvoeding toegevoegd. Geef je deels borstvoeding en deels kunstvoeding dan heeft je baby alleen extra vitamine K nodig als je baby minder dan 500 ml kunstvoeding per dag krijgt. Je kindje heeft 150 mcgr vitamine K per dag nodig. Dit kun je met een lepeltje geven. Dit is bij de meeste flesjes vitamine K 5 druppels.Na drie maanden zijn de darmen van je baby voldoende gerijpt om zelf vitamine K aan te maken en kun je stoppen met het geven van vitamine K.

Voor de gezondheid van je baby is hygiëne ook een belangrijk onderdeelluierbroekje

In bad of in de Tummy tub? dit hoeft echt niet elke dag. Twee of drie keer per week is voldoende. Het is wel van groot belang dat je de billetjes  van je baby goed schoon houdt. Regelmatig luier verschonen is dan ook belangrijk. Zo houd je het babyhuidje in goede conditie. Er zijn verschillende luiers waaruit je kunt kiezen, of je kiest voor wasbare luiers of voor wegwerpluiers, beide hebben voor- en nadelen. De katoenen luiers die vroeger veel gebruikt werden hebben inmiddels plaatsgemaakt voor wasbare luiers. Op de website van Nappys.nl vind je een ruim assortiment aan wasbare luiers van allerlei merken en maten (ook voor premature baby’s en pasgeboren baby’s)

 

Deel dit bericht